Web
Analytics Made Easy - StatCounter

SONY DSC

Deze havermoutpap met frambozensaus en pecannoten is echt heerlijk. Dit recept doet me denken aan een dessert wat mijn moeder vaak voor mij maakte toen ik klein was: griesmeelpap met warme frambozensaus. Ik bedacht me laatst ineens hoe lekker ik dat altijd vond, vooral die frambozensaus. Dus besloot ik een recept te maken wat hier op lijkt. Natuurlijk veranderde ik de griesmeel in havermout, want een dag geen havermout is een dag niet geleefd toch? Deze havermoutpap is heerlijk op van die koude dagen dat je eigenlijk niet naar buiten wilt. Wanneer je deze havermoutpap op hebt ben je lekker opgewarmd en kun je de kou trotseren.

Havermoutpap zit boordevol vezels, B-vitamines en is een goede bron van langzame koolhydraten. Deze koolhydraten zorgen er voor dat je een langere tijd verzadigd bent. Door wat pecannoten toe te voegen krijg je gelijk een portie gezonde vetten binnen. Deze zijn erg belangrijk voor je hersenen en een gezond cholesterol. De frambozensaus is rijk aan vitaminen en zorgt er voor dat dit ontbijt smaakt als een dessert. En wie wil dat nu niet, een dessert als ontbijt?

SONY DSC

Recept havermoutpap met frambozensaus en pecannoten

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

60 gram havermout
200 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk etc.)
60 gram frambozen (diepvries)
1 eetlepel ahorn siroop
20 gram pecannoten

 

Benodigdheden

3 steelpannetjes

 

Bereiding

1. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Zet daar een andere pan bovenop waar je de frambozen in doet (au bain-marie).

2. Wanneer het water begint te koken worden de frambozen langzaam zacht. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Plet ze wat met een lepel, voeg de ahorn siroop toe en roer even door. Laat de saus op het vuur staan terwijl je de havermoutpap bereid.

3. Doe de havermout met de plantaardige melk in een steelpan. Laat dit 5-10 minuten koken zodat er een pap ontstaat. Roer af en toe even door. Hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt.

4. Doe de havermoutpap in een schaaltje en giet de frambozensaus er overheen. Garneer met pecannoten.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!