SONY DSC

Nog maar een paar weken wachten en het is weer Pakjesavond. Ik heb altijd het gevoel alsof iedereen rond Sinterklaas een stukje vrolijker is. Misschien komt dat wel door de pepernoten die iedereen smikkelt. Maar er is meer dan pepernoten, zoals deze heerlijke Sinterklaas smoothie bijvoorbeeld. Nee, hij smaakt niet zoals de goede oude man, maar heeft wel de smaak van gevulde speculaas. Het specerijenmengsel van gember, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel geeft de unieke smaak. Door er ook een bevroren banaan aan toe te voegen wordt de smoothie lekker romig en boordevol kalium. Bovendien zorgen de amandelvlokken voor een portie gezonde vetten. Eindelijk een gezonde Sinterklaas-snack dus!

Recept smoothie met speculaas

Ingrediënten
(Voor een smoothie)

200 ml amandelmelk
2 bevroren bananen
1 eetlepel amandelvlokken
1 eetlepel koek en speculaas kruiden

Benodigdheden

Blender

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romig geheel. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk rietje.

Latest posts by Zonderzooi

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.