Deze smoothie met speculaas is heerlijk altijd ontbijt! Nog maar een paar weken wachten en het is weer Pakjesavond. Ik heb altijd het gevoel alsof iedereen rond Sinterklaas een stukje vrolijker is. Misschien komt dat wel door de pepernoten die iedereen smikkelt. Maar er is meer dan pepernoten, zoals deze heerlijke smoothie met speculaas bijvoorbeeld. Nee, het smaakt niet zoals de goede oude man, maar heeft wel de smaak van gevulde speculaas.

Het specerijenmengsel van gember, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel geeft de unieke smaak. Door er ook een bevroren banaan aan toe te voegen wordt de smoothie lekker romig en zit ‘ie boordevol kalium. Bovendien zorgen de amandelvlokken voor een portie gezonde vetten. Eindelijk een gezonde Sinterklaas-snack dus!

 

Smoothie met speculaaskruiden

 

Deze smoothie met speculaas is niet alleen lekker in december, maar eigenlijk tijdens elke frisse winterdag wel. Dankzij de speculaaskruiden heeft dit ontbijt toch een hele winterse touch. Daarnaast is het een fijn ontbijtje voor on the go. Wil je deze smoothie nog wat vullender maken? Voeg dan bijvoorbeeld een paar eetlepels havermout toe, dan ben je net wat langer verzadigd. Ook kan je boekweitvlokken toevoegen om het recept glutenvrij te maken. Ga jij deze smoothie ook proberen? Enjoy! 

Deze smoothie met speculaas is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze smoothie met speculaas vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

smoothie-met-speculaas

 

Recept smoothie met speculaas

 

Ingrediënten
(Voor een smoothie)

200 ml amandelmelk
2 bevroren bananen
1 eetlepel amandelvlokken
1 eetlepel koek en speculaas kruiden

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romig geheel. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk rietje.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz