SONY DSC

Nog maar een paar weken wachten en het is weer Pakjesavond. Ik heb altijd het gevoel alsof iedereen rond Sinterklaas een stukje vrolijker is. Misschien komt dat wel door de pepernoten die iedereen smikkelt. Maar er is meer dan pepernoten, zoals deze heerlijke Sinterklaas smoothie bijvoorbeeld. Nee, hij smaakt niet zoals de goede oude man, maar heeft wel de smaak van gevulde speculaas. Het specerijenmengsel van gember, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel geeft de unieke smaak. Door er ook een bevroren banaan aan toe te voegen wordt de smoothie lekker romig en boordevol kalium. Bovendien zorgen de amandelvlokken voor een portie gezonde vetten. Eindelijk een gezonde Sinterklaas-snack dus!

Recept smoothie met speculaas

Ingrediënten
(Voor een smoothie)

200 ml amandelmelk
2 bevroren bananen
1 eetlepel amandelvlokken
1 eetlepel koek en speculaas kruiden

Benodigdheden

Blender

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romig geheel. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk rietje.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.