SONY DSC
SONY DSC

Een gezonde brownie gemaakt van zwarte bonen, klinkt gek maar het is heerlijk. Al een tijdje zijn zwarte bonen brownies een trend in foodie land. Niet vreemd trouwens, deze gezonde brownies zijn zó lekker dat ik ze het liefst wekelijks maak. Je proeft de smaak van de zwarte bonen echt niet en de brownies zijn lekker smeuïg vanwege de toegevoegde kokosolie. Bovendien krijg je met deze gezonde brownie een flinke portie vezels, vitaminen en eiwitten binnen. Veel beter dus dan de standaard Amerikaanse brownies!

Ook heb ik wat banaan en kokos toegevoegd aan de brownies. De combinatie van chocolade, banaan en kokos is heerlijk. Net een banana split, maar dan anders. Door het bakken wordt de banaan lekker zacht en smelt deze heerlijk in je mond. Onthoud wel dat deze gezonde brownie nog steeds rijk is aan calorieën, een brownie blijft toch gewoon een brownie. Maar gelukkig kun je van deze brownies genieten zonder schuldgevoel, wetende dat de brownie geen zooi bevat en goed is voor je lichaam!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept gezonde brownie met banaan en kokos

 

 

Ingrediënten
(Voor 6 brownies)

1 blik zwarte bonen (250 gram uitgelekt)
125 gram medjool dadels
2 eieren
35 gram cacao poeder
40 gram kokosolie (gesmolten)
3 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels bakpoeder
1 rijpe banaan
1 eetlepel kokos chips

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven
Cake blik
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2. Doe alle ingrediënten (behalve de banaan en de kokos chips) samen in de keukenmachine en mix tot er een romige massa ontstaat.

3. Doe een velletje bakpapier in het cakeblik en giet hier het deeg in. (Cakeblik invetten met kokosolie kan ook.) Smeer het deeg uit met een spatel. Snijd de banaan in de lengte doormidden en leg deze erbovenop.

4. Bak de cake in 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

5. Rooster voor het serveren de kokos chips een paar minuten in een pan zonder olie. Garneer deze over de brownie.

6. Laat de cake een halfuur afkoelen voordat je hem aansnijd. Je kunt er ongeveer 6 brownies uit halen.

Tip: Maak je gebruik van harde dadels? Laat ze dan even een kwartier weken in warm water, zo worden ze zachter en makkelijker te mixen.