ZWARTE BONEN BROWNIE MET BANAAN EN KOKOS

SONY DSC

Wanneer je deze brownies maakt is je keuken gevuld met een heerlijke geur, waardoor de oventijd van dertig minuten bijna te lang is. Ik maakte deze heerlijke brownies laatst als toetje toen er wat vrienden kwamen dineren. Iedereen vroeg of ik er wel zeker van was dat ik zwarte bonen in de brownies gedaan had. Je proefde het namelijk helemaal niet. Dus maak je maar geen zorgen, deze brownies zijn gezond én om van te smullen. Door de ahorn siroop en cacao proef je de bonensmaak namelijk niet.

Ik wilde al een tijdje brownies maken van zwarte bonen, maar op de een of andere manier kwam het er maar niet van. Nu was eindelijk het moment en ik weet zeker dat ik ze veel vaker ga maken. Ook heb ik wat banaan en kokos toegevoegd, want brownies zonder extra’s zijn ook een beetje saai toch? Deze brownies zijn veel gezonder dan normale brownies, aangezien de normale variant gemaakt is van boter, meel en suiker. Door gebruik te maken van zwarte bonen barsten de brownies van de antioxidanten, vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels. Dus neem gerust een extra stukje, your body loves it!

Ingrediënten
(Voor 6 brownies)

1 blik zwarte bonen (250 gram uitgelekt)
125 gram medjool dadels
2 eieren
35 gram cacao poeder
40 gram kokosolie (gesmolten)
3 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels bakpoeder
1 rijpe banaan
1 eetlepel kokos chips

Benodigdheden
Keukenmachine
Oven
Cake blik
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Doe alle ingrediënten (behalve de banaan en kokos chips) samen in de keukenmachine en mix totdat er een romige massa ontstaat. Doe een velletje bakpapier in het cakeblik en giet hier het deeg in. Smeer het even uit met een spatel. Snijd de banaan in plakjes en leg deze er boven op. Garneer met kokos chips en zet de cake 30-35 minuten in de oven.

Laat de cake een halfuur afkoelen voordat je hem aansnijd. Je kunt er ongeveer 6 brownies uit halen.