Een gezonde brownie gemaakt van zwarte bonen, klinkt gek maar het is heerlijk. Al een tijdje zijn zwarte bonen brownies een trend in foodieland. Niet vreemd trouwens, deze gezonde brownies zijn zó lekker dat ik ze het liefst wekelijks maak. Je proeft de smaak van de zwarte bonen echt niet en de brownies zijn lekker smeuïg vanwege de toegevoegde kokosolie. Bovendien krijg je met deze gezonde brownie een flinke portie vezels, vitaminen en eiwitten binnen. Veel beter dus dan de standaard Amerikaanse brownies!

 

Gezonde brownie met banaan en kokos

 

Ook heb ik wat banaan en kokos toegevoegd aan de brownies. De combinatie van chocolade, banaan en kokos is heerlijk. Net een banana split, maar dan anders. Door het bakken wordt de banaan lekker zacht en smelt deze heerlijk in je mond. Onthoud wel dat deze gezonde brownie nog steeds rijk is aan calorieën, een brownie blijft toch gewoon een brownie. Maar gelukkig kun je van deze brownies genieten zonder schuldgevoel, wetende dat de brownie geen zooi bevat en goed is voor je lichaam!

Deze gezonde brownie is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze gezonde brownie vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-brownie-met-banaan

gezonde-brownie-met-banaan

gezonde-brownie-met-banaan

 

Recept gezonde brownie met banaan en kokos

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 6 brownies of 10 plakken cake)

1 blik zwarte bonen (250 gram uitgelekt)
125 gram medjoul dadels
2 eieren
35 gram cacao poeder
40 gram kokosolie (gesmolten)
3 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels bakpoeder
1 rijpe banaan
1 eetlepel kokos chips

Benodigdheden

Keukenmachine of sterke blender
Oven
Cake blik
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2. Doe alle ingrediënten (behalve de banaan en de kokos chips) samen in de keukenmachine en mix tot er een romige massa ontstaat.

3. Doe een velletje bakpapier in het cakeblik en giet hier het deeg in. (Cakeblik invetten met kokosolie kan ook.) Smeer het deeg uit met een spatel. Snijd de banaan in de lengte doormidden en leg deze erbovenop.

4. Bak de cake in 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

5. Rooster voor het serveren de kokos chips een paar minuten in een pan zonder olie. Garneer deze over de brownie.

6. Laat de cake een halfuur afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!

Tip: Maak je gebruik van harde dadels? Laat ze dan even een kwartier weken in warm water, zo worden ze wat zachter en makkelijker te mixen. 

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz