WARME CHOCOLADEMELK MET KANEEL EN ZEEZOUT

SONY DSC

 

Deze warme chocolademelk is ideaal voor van die koude, regenachtige dagen wat je eigenlijk helemaal niet naar buiten wilt gaan. Dit recept is een beetje specialer dan de normale warme chocolademelk omdat ik wat zeezout en kaneel heb toegevoegd. Kaneel zorgt er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, waardoor je minder trek in zoetigheid hebt.

Chocolademelk is erg makkelijk om te maken. Je kunt natuurlijk een pak kant-en-klare chocolademelk in de supermarkt kopen, maar deze zitten vaak boordevol suikers en onnatuurlijke toevoegingen. Deze chocolademelk maak je met wat ingrediënten die je misschien al wel in huis hebt. Maak een grote mok, zet je favoriete romantische komedie op en geniet van een relaxed avondje met jezelf. Soms heeft iedereen gewoon een beetje me-time nodig, nietwaar?

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml amandelmelk
25 gram >85% pure chocolade
Paar snufjes kaneel
Snufje zeezout
Scheutje ahorn siroop
Optioneel: amandelvlokken

Benodigdheden
Steelpan

Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de amandelvlokken) samen in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en roer af en toe even door. Wanneer de chocolade geheel is gesmolten is de chocolademelk klaar. Proef even en voeg wanneer nodig nog wat extra kaneel, ahorn siroop of zeezout toe. Giet de chocolademelk in een mok en garneer met amandelvlokken.