SONY DSC

Deze chocolademelk met kaneel en zeezout is heerlijk op zo’n regenachtig dag dat je eigenlijk niet naar buiten wilt gaan. Ik ben dol op warme chocolademelk. Vooral deze versie met pure chocolade, dan is de chocolademelk nog gezond ook. Dit recept is een beetje specialer dan de normale chocolademelk omdat ik zeezout en kaneel heb toegevoegd. Kaneel zorgt er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, waardoor je minder trek in zoetigheid hebt. Het geeft de chocolademelk een lekker zoete smaak. Daarnaast is een snufje zeezout in de chocolademelk echt heerlijk.

Zelf chocolademelk maken is erg makkelijk. Je kan natuurlijk een pak kant-en-klare chocolademelk in de supermarkt kopen, maar deze zitten vaak boordevol suikers en onnatuurlijke toevoegingen. Deze chocolademelk maak je met ingrediënten die je misschien al wel in huis hebt, zoals pure chocolade, amandelmelk en kaneel. Maak een grote mok, zet je favoriete romantische komedie op en geniet van een relaxed avondje met jezelf. Een beetje me-time is helemaal niet verkeerd!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept chocolademelk met kaneel en zeezout

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml amandelmelk
25 gram pure chocolade
Paar snufjes kaneel
Snufje zeezout
Scheutje ahorn siroop
Optioneel: amandelvlokken

 

Benodigdheden

Steelpan

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten (behalve de amandelvlokken) in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en roer af en toe even door.

2. Wanneer de chocolade geheel is gesmolten, is de chocolademelk klaar. Proef even en voeg wanneer nodig nog wat extra kaneel, ahorn siroop of zeezout toe.

3. Giet de chocolademelk in een grote mok en garneer met amandelvlokken.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.