POMPOEN EN WORTEL CURRY

SONY DSC

 

Momenteel zie je overal in de supermarkt pompoenen, je kunt ze niet echt missen. Ik ben een grote fan van pompoen maar om eerlijk te zijn vind ik het verschrikkelijk om ze te moeten schillen. Het voelt altijd als een gevecht met de pompoen en soms zelfs als een zware sportsessie. Daarom is dit recept lekker makkelijk. Je hoeft de pompoen alleen te snijden en gelukkig niet te schillen. Het is dus erg makkelijk om te maken, ook als je nog nooit iets met pompoen gemaakt hebt.

Pompoen zou best een superfood genoemd kunnen worden omdat het veel goede voedingsstoffen bevat. Zo barst het van de antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien, door de toevoeging van de wortels bevat deze curry ook nog eens een flinke portie vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor je ogen en zorgt voor nieuwe huidcellen. Niet slecht voor een curry, toch?

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

350 gram pompoen
1 grote winterpeen
2 teentjes knoflook
½ ui
½ blokje groentebouillon
200 ml kokosmelk (geen light)
100 ml water
1,5 eetlepel korma curry kruiden
100 gram zilvervliesrijst
Scheutje olijfolie
Een handje koriander

Benodigdheden
Twee pannen
Scherp mes

Bereiding
Start met het koken van de rijst zoals beschreven op de verpakking. Ondertussen maak je vast de curry. Was de pompoen en snijd hem doormidden met een groot mes. Snijd daarna de pitten er ook uit. Kijk even hoeveel je nodig hebt, ik gebruikte een klein formaat pompoen en daar de helft van. Snijd de pompoen (met schil) in blokjes. Was daarna de winterpeen en snijd deze in plakjes. Hak de ui en knoflook ook even fijn.

Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg gelijk de korma kruiden toe en bak deze aan. Daarna voeg je de pompoenblokjes, winterpeen, kokosmelk, water en groentebouillon toe. Laat het even een kwartiertje op gemiddeld vuur pruttelen met de deksel op de pan. Haal er even een pompoenblokje uit en kijk of deze al zacht genoeg is. Giet daarna de rijst af, doe deze op een bord en schep de curry er over heen. Voeg ten slotte nog wat verse koriander toe.

Tip: korma curry kruiden is een kruidenmix die je gewoon kunt halen bij de supermarkt. Daarnaast hebben ook veel toko’s deze kruidenmix.