fbpx

Deze curry met pompoen en wortel is echt heerlijk met dit koude weer. Zelf curry maken is hartstikke makkelijk. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor deze curry met pompoen en wortel. Alleen wat currykruiden, pompoen, wortel, rijst en koriander. Momenteel zie je overal in de supermarkt pompoenen, je kan ze niet echt missen. Ik ben een grote fan van pompoen, maar om eerlijk te zijn vind ik het verschrikkelijk om ze te moeten schillen. Het voelt altijd als een gevecht met de pompoen en soms zelfs als een zware sportsessie. Daarom is dit curry recept lekker makkelijk. Je hoeft de pompoen alleen te snijden en gelukkig niet te schillen. Deze curry met pompoen en wortel is dus erg makkelijk om te maken, ook als je nog nooit iets met pompoen gemaakt hebt.

 

Romige curry met pompoen en wortel

 

Pompoen zou best een superfood genoemd kunnen worden omdat het veel goede voedingsstoffen bevat. Zo barst het van de antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien, door de toevoeging van de wortels bevat deze curry ook nog eens een flinke portie vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor je ogen en zorgt voor nieuwe huidcellen. Niet slecht voor een curry, toch?

Deze curry met pompoen en wortel is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitamine A

Laat je me weten wat je van deze curry met pompoen en wortel vond? Deel je recept foto via Instagram en tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

curry-met-pompoen-en-wortel

curry-met-pompoen-en-wortel

 

Recept curry met pompoen en wortel

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

350 gram pompoen
1 grote winterpeen
2 teentjes knoflook
½ ui
½ blokje groentebouillon
200 ml kokosmelk (geen light)
100 ml water
1,5 eetlepel korma curry kruiden
100 gram zilvervliesrijst
Scheutje olijfolie
Een handje koriander

 

Benodigdheden

Twee pannen
Scherp mes

 

Bereiding

1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.

2. Was de pompoen en snijd hem doormidden met een groot mes. Snijd daarna de pitten er ook uit. Kijk even hoeveel je nodig hebt, ik gebruikte een klein formaat pompoen en daar de helft van. Snijd de pompoen (met schil) in blokjes.

3. Was de winterpeen en snijd deze in plakjes. Hak de ui en knoflook ook fijn.

4. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

5. Voeg de korma kruiden toe en bak deze aan. Voeg daarna de pompoenblokjes, winterpeen, kokosmelk, water en groentebouillon toe. Laat het even een kwartiertje op gemiddeld vuur pruttelen met de deksel op de pan.

6. Haal er even een pompoenblokje uit en kijk of deze al zacht genoeg is. Giet daarna de rijst af, doe deze op een bord en schep de curry er over heen. Garneer met verse koriander.

Tip: korma curry kruiden is een kruidenmix die je gewoon kunt halen bij de supermarkt. Daarnaast hebben ook veel toko’s deze kruidenmix.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)