KOKOSNOOT HAVERMOUTPAP MET GEBAKKEN BANAAN EN PINDAKAAS

SONY DSC

Het voelt wel alsof ik elke blog begin met ‘sinds dat het kouder is..’ Want ja, sinds dat het kouder aan het worden is buiten eet ik gewoon hele andere dingen. Ik eet meer warme maaltijden en minder salades, dus ook mijn ontbijt is wat veranderd. In de zomer eet ik graag havermout met bevroren banaan maar momenteel ben ik fan van gebakken banaan. Het is erg makkelijk om te maken en je hebt ook geen olie nodig. Je doet gewoon wat limoensap in de pan en daarna kun je de banaan bakken.

De combinatie van kokosnoot en banaan vind ik altijd heerlijk, erg tropisch. Maar ik voeg ook overal pindakaas aan toe, dus beschuldig me niet van nóg een recept met pindakaas. Het is gewoon enorm lekker bij deze havermoutpap. Door gezonde vetten aan je ontbijt toe te voegen zorg je bovendien ook voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder gaat snacken gedurende de dag.

SONY DSCIngrediënten
(Voor een persoon)

40 gram havervlokken
200 ml kokosnootdrink (Coconut Dream)
1 kleine rijpe banaan
Sap van een halve limoen
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel kokosnoot chips (Ekoplaza)

Benodigdheden
Steelpan
Pan

Bereiding
Doe de havervlokken samen met de kokosnootdrink in een pan. Kook dit ongeveer vijf minuten en blijf ondertussen roeren. Na een tijdje veranderd het in een pap, hoe langer je kookt hoe dikker de pap wordt. Doe de pap in een schaaltje.

Snijd de banaan in de lengte open. Pers een beetje citroensap in de pan en voeg de banaan toe. Bak het een paar minuten op middelhoog vuur totdat de banaan een goudbruine kleur krijgt. Doe een scheutje kokosnootdrink op de pap, voeg de banaan toe en garneer met pindakaas en kokos chips.