SONY DSC

Havermoutpap met gebakken banaan, I love it! Wist je dat je heel makkelijk op een gezonde manier gebakken banaan kunt maken? Door de banaan even te bakken in een laagje limoensap voeg je geen extra calorieën toe, zoals bijvoorbeeld met olie. Havermoutpap met gebakken banaan vind ik echt een feestje, zeker in de winter. Het is lekker warm, vult goed en zorgt voor een lange tijd voor een verzadigd gevoel. Bovendien is de combinatie van banaan en pindakaas ook altijd heerlijk.

Door gezonde vetten toe te voegen aan je ontbijt krijg je een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je gedurende de dag minder gaat snacken. Erg slim dus. Zelf ben ik dol op pindakaas door mijn ontbijt, maar een handje noten kan ook. Zo is deze havermoutpap met warme frambozensaus en pecannoten ook echt een aanrader. Verder vind ik het erg lekker om mijn havermoutpap te garneren met geroosterde kokos chips. Misschien ben je nog maar net begonnen met het eten van havermoutpap als ontbijt en weet je niet zeker of het wel je ding is. Probeer dan dit ontbijt eens, ik weet zeker dat je het lekker gaat vinden.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept havermoutpap met gebakken banaan en pindakaas

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

40 gram havermout
200 ml kokos & rijst drink (Zonnatura)
1 kleine, rijpe banaan
1 eetlepel geroosterde kokos chips
1 eetlepel 100% puur pindakaas
Sap van een halve limoen

Bereiding

1. Doe de havermout met kokos & rijst melk in een pannetje. Breng aan de kook en kook 5-10 minuten. Blijf ondertussen doorroeren. Hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt. Schep daarna de havermoutpap in een schaaltje.

2. Snijd de banaan in de lengte open. Pers een beetje limoensap in een bakpan en leg hier beide helften in. Bak de banaan een paar minuten op middelhoog vuur tot deze een goudbruine kleur krijgt.

3. Garneer de havermoutpap met gebakken banaan, pindakaas en kokos chips.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.