SONY DSC

Deze hummus met zongedroogde tomaat is heerlijk voor bij de borrel. Gisteren had ik een heerlijk dinertje met wat andere foodie vriendinnen. We besloten om allemaal een hapje mee te brengen en ik nam deze hummus met zongedroogde tomaat mee. Uiteindelijk eindigden met een hele tafel vol lekkers. De hummus is erg makkelijk om te maken en super als spread met wat toastjes erbij.

Hummus wordt normaal gesproken gemaakt van kikkererwten, maar door er wat zongedroogde tomaten aan toe te voegen krijgt het een hele andere smaak. Deze hummus is rijk aan gezonde vetten, vezels en eiwitten. Ook erg lekker voor op brood, met wat gegrilde groenten bijvoorbeeld.

SONY DSC

Recept hummus met zongedroogde tomaat

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje hummus)

1 pot biologische kikkererwten (215 gram)
150 gram zongedroogde tomaten
1 teentje knoflook
Sap van 1 citroen
75 milliliter olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tahin (sesam pasta)
Een paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met wat water.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten tot dat er een smeuïge hummus ontstaat.

3. Proef het en kijk even of er nog extra zout of olijfolie bij moet. Serveer de hummus met een scheutje olijfolie en wat paprikapoeder.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi


Nee, bedankt!