Hummus met zongedroogde tomaat

SONY DSCGisteren had ik een heerlijk dinertje met wat andere foodie vriendinnen. We besloten om allemaal een hapje mee te brengen en eindigden met een hele tafel vol lekkers. Ik maakte deze hummus als bijgerecht. Erg makkelijk om te maken en super als spread met wat toastjes erbij.

Hummus wordt normaal gesproken gemaakt van kikkererwten, maar door er wat zongedroogde tomaten aan toe te voegen krijgt het een hele andere smaak. Deze hummus is rijk aan gezonde vetten, vezels en eiwitten. Ook erg lekker voor op brood, met wat gegrilde groenten bijvoorbeeld.SONY DSCIngrediënten
(Voor een schaaltje hummus)

1 pot biologische kikkererwten (215 gram)
150 gram zongedroogde tomaten
1 teentje knoflook
Sap van 1 citroen
75 milliliter olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tahin (sesam pasta)
Een paar snufjes zout

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Giet het vocht uit het potje kikkererwten en doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten tot dat er een smeuïge hummus ontstaat. Proef het en kijk even of er nog extra zout of olijfolie bij moet. Serveer de hummus met een scheutje olijfolie en wat paprikapoeder.