fbpx ...

Heb je wel eens een eigen spread gemaakt, zoals hummus met zongedroogde tomaat?  Deze heb ik gisteren speciaal gemaakt voor een heerlijk dinertje. Met een paar foodie vriendinnetjes hadden we besloten om allemaal een hapje mee te brengen. Dus nam ik de hummus met zongedroogde tomaat mee. De tafel stond helemaal vol met allemaal lekkeker hapjes. Alles was aan het eind van de avond helemaal op! Je kunt de hummus makkelijk zelf maken en is super als spread met wat toastjes erbij.

 

Romige hummus met zongedroogde tomaat

 

Hummus wordt normaal gesproken gemaakt van kikkererwten, maar door er wat zongedroogde tomaten aan toe te voegen krijgt het een hele andere smaak. Deze hummus is rijk aan gezonde vetten wat goed is voor je hart en bloedvaten. De vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en de eiwitten dragen bij aan een gezonde huid. Dit maakt deze heerlijke spread helemaal gezond. Daarnaast is het erg lekker voor op brood, met wat gegrilde groenten bijvoorbeeld.

Deze hummus met zongedroogde tomaat is:

  • Rijk aan gezonde vetten
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vezels
  • 100% vegan

 

Laat je me weten wat je van deze hummus met zongedroogde tomaat vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

hummus-met-zongedroogde-tomaat

hummus-met-zongedroogde-tomaat

 

Recept hummus met zongedroogde tomaat

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje hummus)

1 pot biologische kikkererwten (215 gram)
150 gram zongedroogde tomaten
1 teentje knoflook
Sap van 1 citroen
75 milliliter olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tahin (sesam pasta)
Een paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met wat water.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten tot dat er een smeuïge hummus ontstaat.

3. Proef het en kijk even of er nog extra zout of olijfolie bij moet. Serveer de hummus met een scheutje olijfolie en wat paprikapoeder.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz