RAW SPECULAAS REPEN

 

Wij Nederlanders houden stiekem allemaal enorm van Sinterklaas. Niet alleen van de goede oude man zelf, vooral van de pepernoten, gevulde speculaas en taai taai. Gevulde speculaas is ook een van mijn favoriete snacks, dus besloot ik er een gezondere variant op te maken. Eentje die je zo mee naar je werk kunt nemen als tussendoortje. Je hebt maar vier ingrediënten nodig en het is binnen een handomdraai klaar.

Ik gebruikte de Koek en Speculaas kruiden van Verstegen, een kruidenmix met onder andere kaneel, gember en nootmuskaat. Deze specerijen zijn heerlijk voor koekjes en baksels. Wist je dat kaneel er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft? Hierdoor krijg je niet gelijk weer trek in suiker na het eten van deze repen. Bovendien zitten er noten in, welke zorgen voor een energieboost. Probeer ze eens uit en laat me weten wat je er van vind.

Ingrediënten
(Voor 4 repen)

100 gram ontpitte dadels
100 gram ongezouten gemengde noten
2 eetlepels koek & speculaas kruiden
Snufje zout

Benodigdheden
Keukenmachine
Siliconen cakevorm

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het een paar minuten totdat alles goed fijngemalen is. Vul daarna ongeveer de helft van de cakevorm met het mengsel. Heb je geen siliconen cakevorm? Gebruik dan een normale en leg er wat bakpapier onder zodat je de repen er makkelijk uit kunt halen. Duw het mengsel stevig aan en zorg dat alles gelijk verdeeld is. De repen moeten ongeveer 2 cm hoog worden. Zet het 20 minuten in de koelkast en snijd er daarna vier repen van. Je kunt deze repen het beste bewaren in de koelkast.

Tip: Gebruik verse medjoul dadels, deze zijn erg zacht en smeuïg. Ideaal voor deze repen.