raw repen met speculaas

Deze raw repen met speculaas passen goed bij Sinterklaas. Wij Nederlanders houden stiekem allemaal enorm van Sinterklaas. Niet alleen van de goede oude man zelf, vooral van de pepernoten, gevulde speculaas en taai taai. Gevulde speculaas is ook een van mijn favoriete snacks, dus besloot ik er een gezondere variant op te maken. Eentje die je zo mee naar je werk kunt nemen als tussendoortje. Je hebt maar vier ingrediënten nodig voor deze raw repen met speculaas en het is binnen een handomdraai klaar.

Voor deze raw repen met speculaas gebruikte ik de Koek en Speculaas kruiden van Verstegen. Dit is een kruidenmix met onder andere kaneel, gember en nootmuskaat. Deze specerijen zijn heerlijk voor koekjes en baksels. Wist je dat kaneel er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft? Hierdoor krijg je niet gelijk weer trek in suiker na het eten van deze repen. Bovendien zitten er noten in, welke zorgen voor een energieboost. Probeer ze eens uit en laat me weten wat je er van vind.

 

Laat je me weten wat je van deze raw repen met speculaas vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

raw repen met speculaas

Raw repen met speculaas

 

Ingrediënten
(Voor 4 repen)

100 gram ontpitte dadels
100 gram ongezouten gemengde noten
2 eetlepels koek & speculaas kruiden
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Siliconen cakevorm

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het een paar minuten totdat alles goed fijngemalen is.

2. Vul ongeveer de helft van de cakevorm met het mengsel. Heb je geen siliconen cakevorm? Gebruik dan een normale en leg er wat bakpapier onder zodat je de repen er makkelijk uit kunt halen. Duw het mengsel stevig aan en zorg dat alles gelijk verdeeld is. De repen moeten ongeveer 2 cm hoog worden.

3. Zet het 20 minuten in de koelkast en snijd er daarna vier repen van. Je kunt deze repen het beste bewaren in de koelkast.

Tip: Gebruik verse medjoul dadels, deze zijn erg zacht en smeuïg. Ideaal voor deze repen.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.