fbpx

Deze raw repen met speculaas passen goed bij Sinterklaas. Wij Nederlanders houden stiekem allemaal enorm van Sinterklaas. Niet alleen van de goede oude man zelf, vooral van de pepernoten, gevulde speculaas en taai taai. Gevulde speculaas is ook een van mijn favoriete snacks, dus besloot ik er een gezondere variant op te maken. Eentje die je zo mee naar je werk kunt nemen als tussendoortje. Je hebt maar vier ingrediënten nodig voor deze raw repen met speculaas en het is binnen een handomdraai klaar.

 

Raw repen met speculaas

 

Voor deze raw repen met speculaas gebruikte ik de Koek en Speculaas kruiden van Verstegen. Dit is een kruidenmix met onder andere kaneel, gember en nootmuskaat. Deze specerijen zijn heerlijk voor koekjes en baksels. Wist je dat kaneel er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft? Hierdoor krijg je niet gelijk weer trek in suiker na het eten van deze repen. Bovendien zitten er noten in, welke zorgen voor een energieboost. Probeer ze eens uit en laat me weten wat je er van vind.

Deze raw repen met speculaaskruiden zijn:

  • 100% raw en vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze raw repen met speculaas vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

raw repen met speculaas

raw repen met speculaas

 

Raw repen met speculaas

 

Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten koelkast

 

Ingrediënten
(Voor 4 repen)

100 gram ontpitte dadels
100 gram ongezouten gemengde noten
2 eetlepels speculaaskruiden
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Siliconen cakevorm

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het een paar minuten totdat alles goed fijngemalen is.

2. Vul ongeveer de helft van de cakevorm met het mengsel. Heb je geen siliconen cakevorm? Gebruik dan een normale en leg er wat bakpapier onder zodat je de repen er makkelijk uit kunt halen. Duw het mengsel stevig aan en zorg dat alles gelijk verdeeld is. De repen moeten ongeveer 2 cm hoog worden.

3. Zet het 20 minuten in de koelkast en snijd er daarna vier repen van. Je kunt deze repen het beste bewaren in de koelkast.

Tip: Gebruik verse medjoul dadels, deze zijn erg zacht en smeuïg. Ideaal voor deze repen.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)