Marokkaanse-linzensoep

Deze Marokkaanse linzensoep hoort echt bij dit koude weer. Sinds dat het buiten kouder wordt draag ik elke dag dikke gebreide vesten en heb ik behoefte aan warme gerechten. Het voelt alsof het saladeseizoen voorgoed voorbij is en het soepseizoen is gestart. Soep vind ik echt de ideale winter maaltijd. Zo makkelijk te maken en het warmt je lichaam goed op. Deze Marokkaanse linzensoep is perfect voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan. In twintig minuten is de soep klaar en kun je aanvallen.

Het hoofdingrediënt van deze Marokkaanse linzensoep zijn rode linzen. Deze zitten boordevol eiwitten, vezels en ijzer. Vanwege de vele vezels blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en ben je lang verzadigd. Ook heb ik wat ras el hanout kruiden toegevoegd aan deze soep, een mix van de beste Marokkaanse kruiden. Daarnaast heb ik wat chili vlokken toegevoegd voor een beetje extra pit. Pittig eten is goed voor je metabolisme, gaat ontstekingen tegen en is goed voor je hart. Voeg dus wat vaker chili toe aan je eten, je lichaam vind het erg fijn.

 

Laat je me weten wat je van deze Marokkaanse linzensoep vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Recept Marokkaanse linzensoep

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

150 gram rode linzen
750 ml water
1,5 blokje groenten bouillon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ras el hanout kruiden
1 theelepel pul biber (Turkse rode peper vlokken)
Scheutje olijfolie

Ter garnering
1 eetlepel Griekse yoghurt
Klein handje verse koriander
Rode peper vlokken

Benodigdheden

Grote pan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook en ui goed fijn.

2. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

3. Voeg de linzen, water, ras el hanout kruiden, groenten bouillon en rode peper vlokken toe. Laat het 15 minuten koken, zodat de linzen zacht worden. Roer de soep af en toe even door.

4. Pureer alles ten slotte met een staafmixer tot een stevige soep. Garneer elk kommetje soep met Griekse yoghurt, wat rode peper vlokken en verse koriander. Lekker met een paar sneetjes volkoren stokbrood erbij.

 

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

 

 

Marokkaanse-linzensoep

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.