Deze Marokkaanse linzensoep hoort echt bij dit frisse weer. Sinds dat het buiten kouder is draag ik elke dag van die heerlijke gebreide vesten en heb ik behoefte aan warme gerechten. Het voelt alsof het saladeseizoen voorgoed voorbij is en het soepseizoen is gestart. Helemaal niet verkeerd toch? Want nu kunnen we ook weer wat meer winterse gerechten gaan maken. Linzensoep vind ik echt de ideale wintermaaltijd. Zo makkelijk te maken en het warmt je lichaam goed op. Deze Marokkaanse linzensoep is perfect voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan. In twintig minuten is de soep klaar en kun je al aanvallen!

 

Marokkaanse linzensoep met ras el hanout

 

Het hoofdingrediënt van deze Marokkaanse linzensoep zijn rode linzen. Deze zitten boordevol eiwitten, vezels en ijzer. Vanwege de vele vezels blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en ben je lang verzadigd. Dat betekent dat je ‘s avonds veel minder snel gaat snacken! Ook heb ik wat ras el hanout kruiden toegevoegd aan deze soep, wat eigenlijk een mix is van de beste Marokkaanse kruiden. Ze geven deze linzensoep een heerlijke kruidige smaak. Daarnaast heb ik wat chili vlokken toegevoegd voor een beetje extra pit. Wist je dat pittig eten erg goed is voor je stofwisseling? Ook gaat het ontstekingen tegen én is het goed voor je hart! Genoeg redenen dus om eens wat vaker chili vlokken toe te voegen aan je maaltijden.  

Deze Marokkaanse linzensoep is:

  • Rijk aan eiwitten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij (vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt)
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze Marokkaanse linzensoep vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

marokkaanse-linzensoep

Marokkaanse-linzensoep

 

Recept Marokkaanse linzensoep

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

150 gram rode linzen
750 ml water
1,5 blokje groentebouillon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ras el hanout kruiden
1 theelepel pul biber (Turkse rode peper vlokken)
Scheutje olijfolie

Ter garnering per kom soep
1 eetlepel Griekse yoghurt
Klein handje verse koriander
Rode peper vlokken

 

Benodigdheden

Grote pan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook en ui goed fijn.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

3. Voeg de linzen, water, ras el hanout kruiden, groenten bouillon en rode peper vlokken toe. Laat het 15 minuten koken zodat de linzen zacht worden. Roer de soep af en toe even door.

4. Pureer alles daarna met een staafmixer tot een stevige soep.

5. Garneer elk kommetje soep met Griekse yoghurt, wat rode peper vlokken en verse koriander. Ook lekker met een paar sneetjes volkoren stokbrood erbij!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

Marokkaanse-linzensoep

info@zonderz