Deze gezonde ijsjes met blauwe bessen zijn erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of sterke blender en verder wat bananen, blauwe bessen en sojamelk. Deze ijsjes zijn heerlijk om van te snoepen op een warme zomerdag. Omdat ze gemaakt zijn van fruit kan je ook lekker genieten zonder schuldgevoel. De gezonde ijsjes met blauwe bessen zitten boordevol vitaminen en antioxidanten, helemaal niet erg dus om er eentje extra te pakken.

 

Gezonde ijsjes met blauwe bessen en banaan

 

De combinatie van banaan en blauwe bessen vind ik altijd erg lekker. Banaan maakt de ijsjes lekker zoet en romig en de blauwe bessen geven een frisse smaak. Het beste is om te kiezen voor rijpe bananen die bruine spikkels hebben. Rijpe bananen hebben namelijk veel meer smaak dan gewone bananen, waardoor de ijsjes ook lekker zoet van smaak worden. Ik heb altijd een voorraadje rijpe bananen in mijn vriezer liggen. Deze gebruik ik bijvoorbeeld voor gezond bananenijs of smoothies. Zo kan je binnen een handomdraai een lekker recept maken, zonder dat je eerst de bananen hoeft in te vriezen.

Deze gezonde ijsjes met blauwe bessen zijn:

  • 100% vegan
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-ijsjes-met-blauwe-bessen

 

Recept gezonde ijsjes met blauwe bessen

 

Ingrediënten
(Voor 6 ijsjes)

2 bevroren bananen
100 gram bevroren blauwe bessen
100 ml sojamelk

 

Benodigdheden

Ijsjesvorm voor 6 ijsjes
Keukenmachine of sterke blender

 

Bereiding

1. Haal de bananen even vijf minuten uit de vriezer zodat ze wat zachter worden, hierdoor kun je ze makkelijker blenden.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.

3. Verdeel het mengsel over de ijsjesvormen en zet de ijsjes een paar uur in de vriezer om hard te worden.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz