Deze gezonde ijsjes met blauwe bessen zijn erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of sterke blender en verder wat bananen, blauwe bessen en sojamelk. Deze ijsjes zijn heerlijk om van te snoepen op een warme zomerdag. Omdat ze gemaakt zijn van fruit kan je ook lekker genieten zonder schuldgevoel. De gezonde ijsjes met blauwe bessen zitten boordevol vitaminen en antioxidanten, helemaal niet erg dus om er eentje extra te pakken.

De combinatie van banaan en blauwe bessen vind ik altijd erg lekker. Banaan maakt de ijsjes lekker zoet en romig en de blauwe bessen geven een frisse smaak. Het beste is om te kiezen voor rijpe bananen die bruine spikkels hebben. Rijpe bananen hebben namelijk veel meer smaak dan gewone bananen, waardoor de ijsjes ook lekker zoet van smaak worden. Ik heb altijd een voorraadje rijpe bananen in mijn vriezer liggen. Deze gebruik ik bijvoorbeeld voor gezond bananenijs of smoothies. Zo kan je binnen een handomdraai een lekker recept maken, zonder dat je eerst de bananen hoeft in te vriezen.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept gezonde ijsjes met blauwe bessen

 

Ingrediënten
(Voor 6 ijsjes)

2 bevroren bananen
100 gram bevroren blauwe bessen
100 ml sojamelk

 

Benodigdheden

Ijsjesvorm voor 6 ijsjes
Keukenmachine of sterke blender

 

Bereiding

1. Haal de bananen even vijf minuten uit de vriezer zodat ze wat zachter worden, hierdoor kun je ze makkelijker blenden.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.

3. Verdeel het mengsel over de ijsjesvormen en zet de ijsjes een paar uur in de vriezer om hard te worden.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.