BLAUWE BESSEN & BANAAN IJSJES

Als het buiten dertig graden is maar het voelt wel alsof het vijftig graden is, dan weet je dat de zomer écht is begonnen in Nederland. Na een paar maanden met veel regen kunnen we eindelijk lekker naar het strand en genieten van ijsjes. Misschien een beetje laat, maar beter een late zomer dan helemaal geen zomer toch?

Deze ijsjes met blauwe bessen en banaan zijn ideaal voor warme dagen. Je hebt niet veel ingrediënten nodig, alleen blauwe bessen, banaan en een beetje sojamelk. Maak ze ’s ochtends zodat je ze later op de dag kunt opsmikkelen. Deze ijsjes zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten, helemaal niet erg dus om er eentje extra te pakken.

SONY DSC

Ingrediënten
(Voor 6 ijsjes)

2 bevroren bananen
100 gram (diepvries) blauwe bessen
100 ml sojamelk

Benodigdheden
Ijsjesvorm voor 6 ijsjes
Keukenmachine

Bereiding
Haal de bananen even vijf minuten uit de vriezer zodat ze wat zachter worden, hierdoor kun je ze makkelijker blenden. Doe daarna alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over de ijsjeshouder en zet de ijsjes een paar uur in de vriezer zodat ze hard worden.