GROENE PESTO (VEGAN)

Soms maak ik een recept wel een miljoen keer en dan realiseer ik me pas dat het niet eens op mijn blog staat. Zoals dus met deze pesto. Dit recept is erg makkelijk om te maken en bevat maar vijf ingrediënten. Mensen denken soms dat pesto maken veel tijd kost, maar met een keukenmachine ben je binnen vijf minuten klaar. En heb je geen keukenmachine dan kun je ook met een staafmixer makkelijk pesto maken.

Ik ben dol op de smaak van verse pesto, veel lekkerder dan pesto uit een potje. Bovendien is het rijk aan goede voedingstoffen, een win-win situatie dus. Parmezaanse kaas is niet per se nodig voor pesto, de cashewnoten geven een beetje dezelfde smaak en dat zorgt er voor dat ook vegans deze pesto kunnen eten. Lekker bijvoorbeeld met wat rauwe courgetti en cherry tomaatjes.

Ingrediënten
(Voor een schaaltje pesto)

1 basilicum plantje (alleen de bladeren)
60 ml olijfolie
80 gram cashewnoten
1 teentje knoflook
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het tot een pesto. Zorg er voor dat je niet te lang mixt, dan wordt de pesto lekker crunchy. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook alles in een maatbeker doen en met een staafmixer pureren.