Deze vegan groene pesto is super makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Het enige wat je nodig hebt is basilicum, knoflook, cashewnoten, olijfolie en zout. Easy peasy dus! Mensen denken soms dat pesto maken veel tijd kost, maar met een keukenmachine ben je binnen vijf minuten klaar. En heb je geen keukenmachine dan kun je ook met een staafmixer makkelijk pesto maken. Deze vegan groene pesto is veel lekkerder dan pesto uit een potje! Ga jij ‘m ook proberen? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten. 

 

Natuurlijke vegan groene pesto

 

Ik ben dol op de smaak van verse pesto, het doet me altijd denken aan Italië. Zelfgemaakte pesto smaakt lekkerder én het is rijk aan goede voedingstoffen, een win-win situatie dus. Parmezaanse kaas is niet per se nodig voor pesto, de cashewnoten geven een beetje dezelfde smaak en dat zorgt er voor dat ook vegans deze pesto kunnen eten. Je kan natuurlijk ook altijd wat edelgistvlokken toevoegen voor een extra kaas smaakje. Dit recept is overigens ook erg lekker met courgetti en cherry tomaatjes.

Deze vegan groene pesto is:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Laat je me weten wat je van dit recept vindt? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-groene-pesto

vegan-groene-pesto

 

Recept vegan groene pesto

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje pesto)

1 basilicum plantje (alleen de bladeren)
60 ml olijfolie
80 gram cashewnoten
1 teentje knoflook
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine of staafmixer

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het tot een pesto. Zorg er voor dat je niet te lang mixt, dan wordt de pesto lekker crunchy. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook alles in een maatbeker doen en met een staafmixer pureren.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz