vegan-groene-pesto

Deze vegan groene pesto is super makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Het enige wat je nodig hebt is basilicum, knoflook, cashewnoten, olijfolie en zout. Mensen denken soms dat pesto maken veel tijd kost, maar met een keukenmachine ben je binnen vijf minuten klaar. En heb je geen keukenmachine dan kun je ook met een staafmixer makkelijk pesto maken. Deze vegan groene pesto is veel lekkerder dan pesto uit een potje!

Ik ben dol op de smaak van verse pesto, het doet me altijd denken aan Italië. Zelfgemaakte pesto smaakt lekkerder én het is rijk aan goede voedingstoffen, een win-win situatie dus. Parmezaanse kaas is niet per se nodig voor pesto, de cashewnoten geven een beetje dezelfde smaak en dat zorgt er voor dat ook vegans deze pesto kunnen eten. Je kan natuurlijk ook altijd wat edelgistvlokken toevoegen voor een extra kaas smaakje. Deze vegan groene pesto is erg lekker met courgetti en cherry tomaatjes.

 

Laat je me weten wat je van deze vegan groene pesto vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-groene-pesto

Recept vegan groene pesto

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje pesto)

1 basilicum plantje (alleen de bladeren)
60 ml olijfolie
80 gram cashewnoten
1 teentje knoflook
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het tot een pesto. Zorg er voor dat je niet te lang mixt, dan wordt de pesto lekker crunchy. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook alles in een maatbeker doen en met een staafmixer pureren.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!