zelf-bananenijs-maken

Zelf bananenijs maken is helemaal niet lastig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je ijs is zo klaar! Iedereen die mij goed kent weet dat ik een enorme fan ben van ijs. Als ik op vakantie ben eet ik het liefst elke dag een ijsje. Of twee of drie. Het gevoel van smeltend ijs in je mond is hemels, toch? Sinds ik gezonder ben gaan eten maak ik vaak mijn eigen ijs. Zo weet ik wat er allemaal in zit en kan ik er toch nog enorm van smullen.

Roomijs wordt normaal gesproken gemaakt van room, melk, verschillende soorten suiker en een hoop onnodige toevoegingen. Zelf bananenijs maken doe je met bananen, biologisch eiwitpoeder en sojamelk. Drie ingrediënten, that’s all. Door eiwitpoeder toe te voegen wordt het lekker romig en bovendien zit het boordevol eiwitten.

Je kunt dit ijs eten als dessert, maar ook gewoon als ontbijt. Voeg wat walnoten toe en je ontbijt bevat alles wat je ’s ochtends nodig hebt: koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Voor dit recept gebruikte ik eiwitpoeder van het merk Fitshe, deze is 100% biologisch en gezoet met gevriesdroogde bananen. De combinatie van banaan en vanille samen is ook erg lekker. Probeer dit recept eens uit en geniet zonder schuldgevoel.

Laat je me weten wat je van dit recept om zelf bananenijs te maken vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

Recept zelf bananenijs maken

 

Ingrediënten
(Voor een grote bak ijs)

6 bevroren bananen
150 ml soja melk (of andere plantaardige melk)
75 gram Fitshe eiwitpoeder vanille
Een handje walnoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Vriezer

 

Bereiding

1. Doe de bananen en sojamelk samen in de keukenmachine en mix tot een romig geheel.

2. Voeg het eiwitpoeder toe en mix nogmaals totdat alles goed gemengd is. Doe deze romige substantie in een afsluitbare plastic bak en bewaar een paar uur in de vriezer zodat het weer hard wordt.

Tip: Wil je het ijs serveren? Haal de bak dan even een kwartiertje uit de vriezer zodat het fijn te scheppen is. Garneer met walnoten.

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen.