TOFU BEREIDEN

Sinds ik minder vlees eet en meer plantaardige vervangers probeer ben ik gek op tofu. In het begin had ik geen idee hoe ik het eigenlijk moest bereiden, maar wanneer je het eenmaal door hebt is het super simpel. De smaak van tofu is erg saai, vandaar dat het belangrijk is het een beetje op smaak te brengen. Je hoeft de tofu geen uren te marineren, binnen vijf minuten staat het al op tafel. Heerlijk in combinatie met courgetti.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

125 gram tofu
Een scheutje sojasaus
1 theelepel sambal oelek
Scheutje olijfolie

Benodigdheden 
Pan

Bereiding
Snijd de tofu in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tofu toe. Besprenkel de tofu met een scheutje sojasaus en zorg dat alle tofu blokjes goed bedekt zijn. Voeg daarna een theelepeltje sambal toe en roer alles even goed door elkaar. Bak de tofu ongeveer 5 minuten.

Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg.