fbpx

Deze vegan Mexicaanse wraps zijn leuk om te serveren als er vrienden komen eten. Ik ben dol op wrap feestjes: een grote tafel vol met verschillende borden, homemade wraps, guacamole, groenten en verse kruiden. Bij deze vegan Mexicaanse wraps kan iedereen dan zijn eigen toppings kiezen en zijn favoriete wrap creëren. Bovendien is het erg makkelijk om zelf wraps te maken. Je hebt maar vier ingrediënten nodig en ze zijn zo klaar. Persoonlijk vind ik deze speltwraps ook veel lekkerder dan de kant-en-klare wraps uit de supermarkt. Als je speltbloem gebruikt voor de wraps zijn ze niet alleen erg gezond, maar hebben ze ook een heerlijke spelt smaak. Dubbel genieten dus! Zorg er voor dat je de wraps niet te dik maakt, het zijn natuurlijk geen pannenkoeken.

 

Vegan Mexicaanse wraps

 

De guacamole maakt deze vegan wraps lekker romig en de combinatie van guacamole met kidneybonen, mais en rode ui heeft een Mexicaanse twist. Door er een beetje koriander aan toe te voegen krijgen de wraps een frisse smaak. Ik ben zelf dol op koriander, maar er zijn ook veel mensen die het niet lusten. Heb je eters op bezoek die niet van koriander houden? Neem dan peterselie in plaats van koriander. Dat geeft dezelfde frisse smaak en de meeste mensen lusten dat wel. Oké genoeg gekletst, tijd om deze Mexicaanse wraps te gaan maken! 

Deze vegan Mexicaanse wraps zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Leuk om te serveren tijdens een dinertje

Laat je me weten wat je van deze vegan Mexicaanse wraps vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan Mexicaanse wraps

vegan Mexicaanse wraps

 

Recept vegan Mexicaanse wraps

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen – 8 kleine wraps)

Wraps
150 gram speltbloem
300 ml water
Paar snufjes zout
1 eetlepel verse koriander
Scheutje olijfolie

Guacamole
2 rijpe avocado’s
1 teentje knoflook
1 eetlepel rode ui
Sap van 1 limoen
Paar snufjes zout

Vulling
100 gram mais
100 gram kidneybonen
1/4 komkommer
10 cherrytomaten
Handje verse koriander

 

Benodigdheden

Staafmixer
Kleine pan
Mixer

 

Bereiding

1. Start met het maken van de wraps. Hak de koriander fijn en doe het in een kom samen met de speltbloem, water en zout. Gebruik liever te veel als te weinig zout, anders zijn de wraps erg smaakloos. Mix het met een mixer tot een glad beslag.

2. Giet een scheutje olijfolie in een kleine pan en voeg ¼ van het beslag toe. Zorg dat het beslag goed verdeeld is over de pan en bak langzaam op middelhoog vuur net zoals een pannenkoek. Zorg dat beide zijden goudbruin gekleurd zijn. Maak vier wraps van het beslag.

3. Snijd de ui en knoflook fijn en zet een klein beetje ui apart, dit kun je later gebruiken als topping.

4. Doe de avocado in een kom en voeg limoensap en zout toe. Pureer dit met een staafmixer tot een smeuïge massa en roer daarna de gesnipperde ui en knoflook door het mengsel.

5. Snijd de komkommer in dunne plakken en halveer de cherrytomaten. Smeer op elke wrap een dikke laag guacamole en vul ze met mais, kidneybonen, komkommer, cherrytomaten, ui en verse koriander.

Tip: heb je geen zin om zelf wraps te maken? Haal dan in de supermarkt volkoren wraps en beleg deze met guacamole en de toppings.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

vegan Mexicaanse wraps

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)