VEGAN MEXICAANSE SPELTWRAPS

 

Deze Mexicaanse wraps zijn leuk om te maken als er vrienden komen eten. Ik houd er van om een soort van wrap feestje te maken: een grote tafel vol met verschillende borden, homemade wraps, guacamole, groenten en verse kruiden. Iedereen kan dan zijn eigen toppings kiezen en zijn favoriete wrap creëren. Het is erg makkelijk om zelf wraps te maken, je hebt maar vier ingrediënten nodig en ze zijn veel lekkerder dan de wraps uit de supermarkt. Als je speltbloem gebruikt voor de wraps zijn ze niet alleen gezond maar hebben ze ook een heerlijke spelt smaak. Zorg ervoor dat je de wraps erg dun bakt want het zijn natuurlijk geen pannenkoeken.

De guacamole maakt de wraps lekker romig en de combinatie van guacamole met kidneybonen, mais en rode ui heeft een Mexicaanse twist. Door er een beetje koriander aan toe te voegen krijgen de wraps een frisse smaak. Vergeet niet je Mexicaanse hoed als je een wrap feestje gaat houden!

Ingrediënten
(Voor 1 persoon – maakt 4 kleine wraps)

Wraps
75 gram speltbloem
150 milliliter water
Paar snufjes zout
1 eetlepel verse koriander
Scheutje olijfolie

Guacamole
1 avocado
1 teentje knoflook
1 eetlepel rode ui
Sap van ½ limoen
Paar snufjes zout

Vulling
50 gram mais
50 gram kidneybonen
50 gram komkommer
6 cherrytomaatjes
1 eetlepel verse koriander

Benodigdheden
Staafmixer
Kleine pan
Mixer

Bereiding
Start met het maken van de wraps. Hak de koriander fijn en doe het in een kom samen met de speltbloem, water en zout. Gebruik liever te veel als te weinig zout, anders zijn de wraps erg smaakloos. Mix het met een mixer tot een glad beslag. Giet een scheutje olijfolie in een kleine pan en voeg ¼ van het beslag toe. Zorg dat het beslag goed verdeeld is over de pan en bak langzaam op middelhoog vuur net zoals een pannenkoek. Zorg dat beide zijden goudbruin gekleurd zijn. Maak vier wraps van het beslag.

Snijd de ui en knoflook fijn en zet een klein beetje ui apart, dit kun je later gebruiken als topping. Doe de avocado in een kom en voeg limoensap en zout toe. Pureer dit met een staafmixer tot een smeuïge massa en roer daarna de gesnipperde ui en knoflook door het mengsel.

Snijd de komkommer in dunne plakken en halveer de cherrytomaten. Smeer op elke wrap een dikke laag guacamole en vul ze met mais, kidneybonen, komkommer, cherrytomaten, ui en verse koriander.

Tip: Geen zin om zelf wraps te maken? Haal dan in de supermarkt volkorenwraps en beleg deze met guacamole en de toppings.