EIWITRIJKE KERSENSMOOTHIE

Een smoothie is alles wat je nodig hebt op een warme dag: het houdt je hoofd koel en barst van de vitamines. Als je een extra verfrissende smoothie wilt hebben maak dan gebruik van bevroren fruit. Zo heb ik altijd wat bevroren bananen in mijn vriezer liggen, klaar voor gebruik. Deze romige kersen smoothie is ideaal om te drinken na het sporten omdat hij ook rijk is aan eiwitten.

Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel van je spieren en het maakt de smoothie gewoon erg lekker romig. Voor dit recept maakte ik gebruik van eiwitpoeder van het merk Fitshe, welke gezoet is met gevriesdroogde aardbeien. Ook heb ik nog een banaantje toegevoegd aan de smoothie, boordevol kalium. Dit mineraal zorgt er voor dat je vochtbalans op peil wordt gebracht na het sporten. Ook zijn de snelle koolhydraten in de banaan goed voor je na een intensieve sportsessie. Het perfecte hersteldrankje dus!

Ingrediënten
(Voor een persoon)

150 ml plantaardige melk (sojamelk, rijstmelk etc.)
50 gram bevroren bessen
30 gram Fitshe eiwitpoeder aardbeiensmaak
1 banaan

Benodigdheden
Blender

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk rietje.