EIWITRIJKE MUFFINS MET BANAAN EN VANILLE

 

Wanneer je veel sport is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De meeste mensen denken dat na een sportsessie het meest cruciale moment is, maar heb je er ooit bij stilgestaan dat ’s ochtends ook erg belangrijk is? Na een lange nacht slaap en vasten hebben je spieren weer eiwitten nodig. Daarom is het een goed idee deze muffins eens te maken als ontbijt. Ze zijn een goede combinatie van langzame koolhydraten en eiwitten, alles wat je nodig hebt ’s ochtends.

Er zijn ontelbaar veel soorten eiwitpoeders tegenwoordig. Veel merken voegen suikers en onnodige toevoegingen toe, maar gelukkig is er ook biologisch eiwitpoeder. Bijvoorbeeld het eiwitpoeder van Fitshe, welke 100% natuurlijk is en gezoet met gevriesdroogd fruit. Ook bevatten de eiwitpoeders van Fitshe magnesium, een mineraal wat belangrijk is voor het herstel van je spieren. Maak een voorraadje van deze fitte muffins en eet ze als ontbijt of snack.

Ingrediënten
(Voor zes muffins)

2 medium bananen
100 gram havermout
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
60 gram vanille eiwitpoeder Fitshe
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels ahorn siroop
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Keukenmachine
Muffinbakblik
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix tot een fijne vloeibare massa. Daarna knip je vierkantjes van het bakpapier en leg je deze in het muffinbakblik. Vul elk vormpje voor ¾ met het mengsel. Zet ze ongeveer 20-25 minuten in de oven en prik er even met een satéprikker in om te zien of ze klaar zijn.