fbpx ...

Deze smoothie met aardbeien en basilicum is lekker verfrissend en heerlijk als ontbijt! De meeste mensen gebruiken basilicum alleen voor avondmaaltijden, zoals bij zelfgemaakte rode pesto. Maar wist je dat basilicum ook heerlijk is door een smoothie? Het is misschien niet zo gebruikelijk als spinazie door een smoothie, maar wel erg verfrissend! Vooral in combinatie met aardbeien vind ik basilicum echt heerlijk. Bovendien is deze smoothie met aardbeien en basilicum ook erg gezond, zo bevat basilicum vitamine A, K, kalium, magnesium en ijzer. Aardbeien barst ook van de vitaminen, win-win dus!

 

Smoothie met aardbeien en basilicum

 

Voor deze smoothie heb je eigenlijk maar drie ingrediënten nodig: aardbeien, basilicum en yoghurt. Naast alle vitamines en mineralen bevat de smoothie ook veel eiwitten, welke belangrijk zijn voor je lichaam na een intense sportsessie. Daarom is deze gezonde smoothie ook ideaal als post-workout snack! Even alle ingrediënten in de blender gooien, mixen en klaar is Kees. Makkelijker kan het niet, toch? Voor dit recept gebruikte ik lactosevrije yoghurt, omdat ik zelf niet zo goed reageer op yoghurt. Je kan natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken of sojayoghurt, dan wordt de smoothie ook helemaal vegan. Ik weet zeker dat je lekker gaat genieten van deze gezonde smoothie!

Deze smoothie met aardbeien en basilicum is:

  • Rijk aan eiwitten
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze smoothie met aardbeien en basilicum vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-aardbeien-en-basilicum

 

Recept smoothie met aardbeien en basilicum

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

150 gram aardbeien
150 ml soja- of haveryoghurt 
Klein handje basilicum

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

Doe al de ingrediënten samen in de blender en mix het even goed. Giet de smoothie in een groot glas en genieten maar!

Tip: wil je een smoothie die wat meer vult? Voeg dan een paar eetlepels havermout of een banaan toe.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz