Deze smoothie met aardbeien en basilicum is lekker verfrissend. De meeste mensen gebruiken basilicum alleen voor avondmaaltijden, zoals pasta pesto. Maar wist je dat basilicum ook heerlijk is door een smoothie? Het is misschien niet zo gebruikelijk als spinazie door een smoothie, maar het is erg verfrissend. Vooral in combinatie met aardbeien. Bovendien is deze smoothie met aardbeien en basilicum ook erg gezond, zo bevat basilicum onder andere vitamine A, K, kalium, magnesium en ijzer. Aardbeien barst ook van de vitaminen, win-win dus!

Deze gezonde smoothie is ideaal als post-workout snack. Naast alle vitamines en mineralen bevat het ook nog eens eiwitten, welke belangrijk zijn voor je lichaam na een intense sportsessie. Ik heb lactosevrije yoghurt gebruikt, maar gebruik vooral de yoghurt die je lekker vind. Sojayoghurt mag ook, dan wordt de smoothie geheel veganistisch.

 

Recept smoothie met aardbeien en basilicum

Ingrediënten
(Voor een persoon)

150 gram aardbeien
150 ml halfvolle (lactosevrije) yoghurt
8 basilicumblaadjes

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

Doe al de ingrediënten samen in de blender en mix het even goed. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk gekleurd rietje.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.