AARDBEI & BASILICUM SMOOTHIE

 

De meeste mensen gebruiken basilicum alleen voor avondmaaltijden, zoals pasta pesto. Maar wist je dat basilicum ook heerlijk is door een smoothie? Het is misschien niet zo gebruikelijk als spinazie door een smoothie, maar het is erg verfrissend. Vooral in combinatie met aardbeien. Bovendien is het ook nog eens erg gezond, zo bevat basilicum onder andere vitamine A, K, kalium, magnesium en ijzer.

Deze smoothie is ideaal als post-workout snack. Naast alle vitamines en mineralen bevat het ook nog eens eiwitten, welke belangrijk zijn voor je lichaam na een intense sportsessie. Ik heb lactosevrije yoghurt gebruikt, maar gebruik vooral de yoghurt die je lekker vind. Sojayoghurt mag ook, dan wordt de smoothie geheel veganistisch.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

150 gram aardbeien
150 ml halfvolle (lactosevrije) yoghurt
8 basilicumblaadjes

Benodigdheden
Blender

Bereiding
Doe al de ingrediënten samen in de blender en mix het even goed. Giet de smoothie in een groot glas en serveer met een vrolijk gekleurd rietje.