HAVERMOUTPAP MET CHOCOLADE EN BEVROREN BANAAN

Mijn favoriete ontbijt blijft toch wel deze pure chocolade havermout met bevroren banaan. De combinatie van chocolade en banaan is nooit verkeerd, vooral met geroosterde kokos chips. Ekoplaza stuurde me een pakketje met deze heerlijke chips en nu gebruik ik ze bijna elke ochtend.

Cacao is erg goed voor je gezondheid: het barst van de antioxidanten en bevat een stofje dat je een vrolijk gevoel geeft. Bovendien bevat het al de essentiële mineralen voor je lichaam, zoals calcium, zink, ijzer, koper, kalium en mangaan. Ook heb ik wat noten toegevoegd aan dit ontbijt voor een extra bite. Maar ook omdat noten er voor zorgen dat je langer verzadigd bent. Noten bevatten onverzadigde vetzuren en deze zorgen er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarom is het goed om elke dag een klein handje noten te eten.

Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
(Voor een persoon)

40 gram havervlokken
1 eetlepel cacao
1 bevroren banaan
200 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld Kokos-rijstmelk)
Handje ongezouten noten
1 eetlepel geroosterde kokoschips

Benodigdheden
Steelpan

Bereiding
Zorg er voor dat je de bevroren banaan uit de vriezer haalt net voordat je de havermout gaat koken. Zo wordt de banaan wat zachter en makkelijker om te snijden. Doe de havervlokken met de cacao en plantaardige melk in een pannetje en zet deze op het vuur. Roer het af en toe even door, na ongeveer 5 minuten koken wordt het een dikkere pap. Als de pap dik genoeg is voor jou (hoe langer je kookt, hoe dikker de pap) doe je het in een kommetje. Garneer met plakjes banaan, kokos chips en noten.