Mijn favoriete ontbijt blijft toch wel deze chocolade havermoutpap met bevroren banaan. Ik eet het echt bijna dagelijks want ik ben er gek op. De combinatie van chocolade en banaan is nooit verkeerd, vooral met geroosterde kokos chips. Ekoplaza stuurde me een pakketje met deze heerlijke chips en nu gebruik ik ze bijna elke ochtend. Kokos chips maken een ontbijtje net een beetje meer tropisch.

Cacao is erg goed voor je gezondheid: het barst van de antioxidanten en bevat een stofje dat je een vrolijk gevoel geeft. Bovendien bevat het al de essentiële mineralen voor je lichaam, zoals calcium, zink, ijzer, koper, kalium en mangaan. Genoeg redenen dus om deze chocolade havermoutpap met bevroren banaan snel te proberen! Daarnaast heb ik wat noten toegevoegd aan dit ontbijt. Niet alleen voor een extra bite, maar ook omdat noten er voor zorgen dat je langer verzadigd bent. Noten bevatten onverzadigde vetzuren en deze zorgen er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarom is het goed om elke dag een klein handje noten te eten.

Recept chocolade havermoutpap met bevroren banaan


Ingrediënten
(Voor een persoon)

40 gram havervlokken
1 eetlepel cacao
1 bevroren banaan
200 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld Kokos-rijstmelk)
Handje ongezouten noten
1 eetlepel geroosterde kokoschips

 

Benodigdheden

Steelpan

 

Bereiding

1. Haal de banaan uit de vriezer net voordat je de havermout gaat koken. Zo wordt de banaan wat zachter en makkelijker om te snijden.

2. Doe de havervlokken met de cacao en plantaardige melk in een pannetje en zet deze op het vuur. Roer het af en toe even door, na ongeveer 5 minuten koken wordt het een dikkere pap. Als de pap dik genoeg is voor jou (hoe langer je kookt, hoe dikker de pap) doe je het in een kommetje.

3. Garneer met plakjes banaan, kokos chips en noten.

Tip: Erg lekker om de kokos chips even 5 minuten te roosteren in een pan zonder olie. Zo worden ze heerlijk knapperig!