fbpx ...

Mijn favoriete ontbijt blijft toch wel deze chocolade havermoutpap met bevroren banaan. Ik eet het echt bijna dagelijks, want ik ben er gek op. De combinatie van chocolade en banaan is nooit verkeerd, vooral met de geroosterde kokos chips erbij. Lekker crunchy! Nu krijg ik vaak de vraag waarom ik bevroren bananen gebruik en of het speciale gezondheidsvoordelen heeft. Nou nee, eigenlijk niet. Ik vind het vooral erg lekker en het doet mij een beetje denken aan ijs. Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik al jaren een grote icecream lover ben, dus waarom zou ik van mijn ontbijt dan ook geen feestje maken? 

 

Chocolade havermoutpap met bevroren banaan

 

Cacao heeft dan weer wel bepaalde voordelen voor je lichaam. Zo is het erg goed voor je gezondheid; het barst van de antioxidanten en bevat een stofje dat je een vrolijk gevoel geeft. Bovendien bevat het al de essentiële mineralen voor je lichaam, zoals calcium, zink, ijzer, koper, kalium en mangaan. Genoeg redenen dus om deze chocolade havermoutpap met bevroren banaan snel te proberen!

Daarnaast heb ik wat noten toegevoegd aan dit ontbijt. Niet alleen voor een extra bite, maar ook omdat noten er voor zorgen dat je langer verzadigd bent. Noten bevatten onverzadigde vetzuren en deze zorgen er voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarom is het goed om elke dag een klein handje noten te eten. Ga jij deze chocolade havermoutpap ook maken? Enjoy!

Deze chocolade havermoutpap met bevroren banaan is:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout als je een glutenallergie hebt)
  • Lactosevrij

    Laat je mij weten wat je van deze chocolade havermoutpap vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-havermoutpap-met-bevroren-banaan

 

Recept chocolade havermoutpap met bevroren banaan

 

Bereidingstijd: 5-10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

40 gram havervlokken
1 eetlepel cacao
1 bevroren banaan
200 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld Kokos-rijstmelk)
Handje ongezouten noten
1 eetlepel geroosterde kokoschips

 

Benodigdheden

Steelpan

 

Bereiding

1. Haal de banaan uit de vriezer net voordat je de havermout gaat koken. Zo wordt de banaan wat zachter en makkelijker om te snijden.

2. Doe de havervlokken met de cacao en plantaardige melk in een pannetje en zet deze op het vuur. Roer het af en toe even door, na ongeveer 5 minuten koken wordt het een dikkere pap. Als de pap dik genoeg is voor jou (hoe langer je kookt, hoe dikker de pap) doe je het in een kommetje.

3. Garneer met plakjes banaan, kokos chips en noten.

Tip: Erg lekker om de kokos chips even 5 minuten te roosteren in een pan zonder olie. Zo worden ze heerlijk knapperig!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz