Deze courgetti met dille en avocado is perfect voor mensen die wat minder koolhydraten willen eten. Wist je dat je koolhydraten niet per se nodig hebt ‘s avonds? Koolhydraten zijn suikers die je energie geven, welke je eigenlijk alleen maar nodig hebt als je nog een paar uur gaat zweten in de sportschool. Als je gewoon een rustig avondje op de bank gepland hebt zijn deze dus niet nodig.

Daarom is deze courgetti met dille en avocado zo geweldig: het smaakt als gewone pasta maar stiekem eet je minder. Vanwege de romige avocado-dille saus proef je de courgette niet echt, handig dus om kleine kinderen een extra portie groenten te geven. Dit recept bevat veel gezonde vetten die ervoor zorgen dat je voor een langere tijd verzadigd bent. Bovendien zijn ze ook belangrijk voor je lichaam om je cholesterol te verlagen en de kans op hart -en vaatziekten te verminderen.

 

Courgetti met dille en avocado

 

Naast het feit dat dit recept goed is voor je lichaam is het ook nog eens gewoon erg lekker. De combinatie van avocado, limoen, knoflook en dille is heerlijk. Door er wat geroosterde cashewnoten aan toe te voegen krijgt het ook een lekkere crunch. En dit recept is ook nog eens 100% veganistisch dus goed voor de planeet.

Deze courgetti met dille en avocado is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je mij weten wat je van deze courgetti met dille en avocado vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

courgetti-met-dille-en-avocado

courgetti-met-dille-en-avocado

 

Recept courgetti met dille en avocado

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 courgette
1/2 avocado
1 teentje knoflook
30 gram cashewnoten
1/2 limoen
1 theelepel dille
Paar scheutjes olijfolie
Paar snufjes zout

Garnering
20 gram cashewnoten
Snufje dille
10 gemengde cherrytomaten

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder of dunschiller
Keukenmachine of staafmixer

 

Bereidingswijze

1. Rooster 20 gram cashewnoten in een pan zonder olie. Leg ze daarna apart in een schaaltje, deze zijn voor de garnering.

2. Doe de avocado, knoflook, cashewnoten (de niet-geroosterde), olijfolie, dille en sap van een halve limoen samen in de keukenmachine. Mix totdat er een romige massa ontstaat, maar niet te lang zodat het nog een beetje crunchy blijft. Voeg een extra scheutje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout. 

3. Maak dunne slierten van de courgette met een spiraalsnijder.

4. Meng de saus en de courgetti samen in een kom en kneed het door elkaar met je handen.

5. Schep de courgetti op een bord en garneer met de geroosterde cashewnoten, gehalveerde cherrytomaatjes en een snufje dille. Geniet er van!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz