PINDAKAAS KOKOS SNACK

SONY DSC

Dit recept is voor iedereen die net zo’n pindakaasgek is als ik. Je hebt chocolade liefhebbers en je hebt pindakaas liefhebbers. Je kunt tien chocoladerepen voor mijn neus leggen maar ik laat ze rustig liggen. Maar zet een pot pindakaas voor mijn neus en ik wil er gelijk induiken. Dit recept is dus voor de diehard peanut butter lovers. Deze raw snack is erg zoet vanwege de dadels, welke heerlijk zijn in combinatie met pindakaas en kokos. Ik ben van de simpele recepten, vandaar dat je maar vier ingrediënten nodig hebt. Waarom zou je tien verschillende ingrediënten gebruiken als je met vier ook een heerlijk recept kunt maken? Ren dus naar de supermarkt, haal de ingrediënten en maak deze heerlijke snack vandaag nog.

Ingrediënten
(Voor 10 stuks)

200 gram dadels
80 gram geraspte kokos
5 eetlepels naturel pindakaas
3 eetlepels geroosterde kokoschips

Benodigdheden
Keukenmachine
Siliconen cakevorm

Bereiding
Haal alle pitten uit de dadels en doe de dadels met de pindakaas en geraspte kokos in de keukenmachine. Laat het even een paar minuten mixen totdat het in hele kleine stukjes is gehakt. Doe daarna het mengsel in een silicone cakevorm.

Werk van links naar rechts en verdeel het mengsel voor 3/4 over de cakevorm. Druk het even goed aan met een lepel zodat de repen niet uit elkaar vallen. Zet daarna de vorm 15 minuten in de koelkast. Ten slotte snijd je er met een mes vierkantjes van en decoreer ze je met geroosterde kokoschips.

SONY DSC