COURGETTI MET KNOFLOOK TEMPEH

 

SONY DSC

 

Toen ik vorig jaar in Bali was at ik enorm veel tempeh. Tempeh is een sojaproduct wat uit oorspronkelijk Indonesië komt. Het wordt gemaakt met een natuurlijk fermentatieproces dat de sojabonen bind tot een cake. Ik at erg vaak gado gado, een typisch Indisch gerecht met gestoomde groenten, tempeh, tofu, een hardgekookt eitje en een heerlijke pindasaus er overheen. Toen ik eenmaal thuis kwam miste ik de Indische keuken enorm en dan vooral mijn dagelijkse portie tempeh. Ik dacht dat het erg lastig was om tempeh te bereiden maar dat valt erg mee.

Het is belangrijk om tempeh te marineren, zonder dat heeft tempeh nauwelijks een smaak. Ik probeerde verschillende marinades uit voordat ik mijn favoriet had gevonden. Deze is echt heerlijk. De combinatie van soja saus, knoflook, olijfolie en Provençaalse kruiden heeft iets unieks. Marineer de tempeh een uurtje zodat de smaak goed intrekt. Voor de rest is dit recept erg makkelijk om te maken, je hoeft alleen de ingrediënten even kort te bakken in de pan. Vriendinnen van mij probeerden dit recept uit en vonden het heerlijk, altijd een goed teken. Als zij het lekker vinden vind jij het vast ook lekker.

Ingrediënten
(Voor een persoon)

125 gram tempeh
1 courgette
1 rode paprika
100 ml sojasaus
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Handje verse koriander

Benodigdheden
Pan
Dunschiller of courgetti maker

Bereiding
Marineer de tempeh een uur voordat je dit gerecht gaat maken. Snijd de knoflook in kleine stukjes en leg ze in een diep bord. Voeg sojasaus, olijfolie en Provençaalse kruiden toe. Snijd de tempeh in dunne plakken en zorg ervoor dat de plakken goed ondergedompeld zijn in de marinade.

Maak de courgetti door met een dunschiller lange dunne slierten te schillen. Snijd de rode paprika in blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de tempeh kort op hoog vuur. Zorg ervoor dat je beide zijden een paar minuten bakt. Voeg ten slotte de courgetti en paprika toe en bak het even een paar minuten mee. Leg alle ingrediënten samen op een bord, giet de overgebleven marinade er overheen en garneer met verse koriander.