fbpx ...

Deze raw cake met blauwe bessen en chocolade moet je proberen! Zo lekker. Ik ben dol op raw cakes. Deze blog schrijf ik trouwens op een hele speciale dag, ik ben namelijk jarig vandaag! Drieëntwintig jaar al weer, klinkt volwassen vind je niet? Ik maakte deze heerlijke raw cake met blauwe bessen en chocolade gisteren zodat ik hier vandaag van kan gaan genieten. Ik moet toegeven dat ik al een plakje op had voor mijn ontbijt, maar birthday calories don’t count, zeggen ze. Daarom eet ik straks lekker nog een stukje.

 

Raw cake met blauwe bessen en chocolade

 

Normaal gesproken bevatten verjaardagstaarten veel suiker, slagroom en boter. Een cake heeft al deze ingrediënten helemaal niet nodig om verrukkelijk te zijn. Deze gezonde raw cake bewijst dat. De bodem is heerlijk knapperig en gemaakt van gemengde noten, welke een bron zijn van vitamine B1, E en ijzer. De bovenkant bevat blauwe bessen die boordevol antioxidanten zitten. Ook heb ik een beetje pure chocolade door het mengsel gedaan. De combinatie van verse blauwe bessen en chocolade is namelijk heerlijk. Bovendien bevat chocolade een stofje wat zorgt voor een vrolijke mood. Voldoende redenen dus om deze cake eens uit te proberen.

Deze raw cake met blauwe bessen en chocolade is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% raw als je de chocolade weglaat

Laat je me weten wat je van deze raw cake met blauwe bessen en chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

raw-cake-met-blauwe-bessen

raw-cake-met-blauwe-bessen

raw-cake-met-blauwe-bessen

 

Recept raw cake met blauwe bessen en chocolade

 

Ingrediënten

Bodem
200 gram gemengde noten
150 gram dadels
2 theelepels kokosolie
Paar snufjes zout

Bosbessen laag
300 gram cashewnoten (4 uur geweekt in water)
250 gram blauwe bessen
2 theelepels kokosolie
1 theelepel ahorn siroop 
50 gram 85% pure chocolade

Topping
Handje blauwe bessen
50 gram 85% pure chocolade

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Siliconen cakevorm

 

Bereiding

1. Zorg er voor dat je de cashewnoten vier uur geweekt hebt in water.

2. Start met het maken van de bodem. Doe de noten, dadels (zonder pit), kokosolie en een paar snufjes zout samen in de keukenmachine. Mix het even goed fijn totdat je kleine blokjes hebt van 1 millimeter.

3. Verdeel dit over de bodem van de cake vorm en druk het stevig aan met je handen.

4. Was de keukenmachine en doe er daarna de cashewnoten, blauwe bessen, kokosolie en ahorn siroop in. Mix het goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed is fijngemalen totdat je een romige paarse massa hebt gecreëerd. Hak daarna de chocolade in kleine stukjes en roer deze met een lepel door de paarse massa.

5. Verdeel het blauwe bessen mengsel over de eerste laag en smeer het goed uit zodat alles bedekt is.

6. Zet de cake een nachtje in de koelkast, zodat het wat harder wordt. Wanneer je de cake gaat serveren kun je ‘m versieren met verse blauwe bessen en wat gehakte pure chocolade er over heen. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz