Deze salade met watermeloen en feta is heerlijk om van te smullen op een warme dag. Het is echt mijn favoriete salade om te serveren bij een barbecue of een picknick. De salade ziet er niet alleen vrolijk uit, maar smaakt ook heerlijk. Ik heb de salade al vaak gemaakt voor mijn vriendinnen en ze zijn allemaal fan. Bovendien heb je niet veel ingrediënten nodig voor deze salade met watermeloen. Alleen wat watermeloen, frambozen, feta, verse munt en rode ui. In een paar minuutjes staat de salade al op tafel en kun je lekker genieten.

Watermeloen zit niet alleen boordevol water, maar bevat ook belangrijke elektrolyten. Deze zorgen er samen met water voor dat je niet uitdroogt op een warme zomerdag. Altijd slim dus om eens wat vaker te kiezen voor watermeloen door een salade. Daarnaast zitten de frambozen boordevol vitaminen, antioxidanten en vezels. Wanneer het eenmaal warmer wordt eet ik het liefst elke dag frambozen. Ook als warme frambozensaus door mijn havermoutpap vind ik ze erg lekker.

Laat je me weten wat je van deze salade met watermeloen en feta vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

salade-met-watermeloen

salade-met-watermeloen

 

Recept salade met watermeloen en feta

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

300 gram watermeloen
75 gram frambozen
1/4 rode ui
30 gram feta
Paar blaadjes verse munt

 

Bereiding

1. Snijd de watermeloen in kleine blokjes en zorg er voor dat alle pitjes verwijderd zijn.

2. Snijd daarna dunne ringen van de rode ui.

3. Doe de watermeloen blokjes op een bord, voeg de ui toe, kruimel de feta kaas er overheen en garneer met verse frambozen en munt blaadjes.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

salade-met-watermeloen

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.