Deze pasta salade met gerookte zalm is de ideale maaltijd op warme zomerdagen. Het staat binnen een paar minuten op tafel en vult meer dan een gewone salade. Ik ben niet echt een enorme pasta fan, normaal gesproken eet ik het alleen als mijn moeder het maakt of bij een goede Italiaan. Maar deze pasta salade met gerookte zalm is dus echt mega lekker. Ik heb altijd het gevoel dat ik mijn buik heel opgeblazen wordt van pasta. Nu heb ik dus wat nieuws ontdekt: groene erwten pasta. Deze pasta is glutenvrij, bevat minder koolhydraten als normale pasta en zit boordevol eiwitten. Geweldig, toch? En maak je maar geen zorgen, de pasta smaakt ongeveer hetzelfde als gewone pasta. Genoeg redenen dus om deze pasta salade met gerookte zalm te proberen.

 

SONY DSC

Dit recept is een heerlijke combinatie van gerookte zalm en bieslook. Altijd goed, vind ik. Door er een beetje rucola aan toe te voegen krijgt de salade een nootachtige touch. En soms heeft een salade geen honderden ingrediënten nodig, deze heeft er maar zes en is toch erg lekker. Maak deze pasta salade op een warme dag en ik weet zeker dat je er van zal genieten.

 

 

 

SONY DSC

Recept pasta salade met gerookte zalm

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram groene erwten pasta
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels verse bieslook
200 gram cherry tomaten
Handje verse rucola
Snufje zout

 

Bereidingswijze

1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout.

2. Halveer ondertussen de cherry tomaten, hak de bieslook fijn en snijd dunne repen van de zalm.

3. Giet de pasta af als deze klaar is en spoel er koud water overheen.

4. Doe de rucola op een bord en voeg de pasta, gerookte zalm en cherry tomaten toe. Garneer met verse bieslook.

Tip: Voeg een scheutje olijfolie toe voor wat extra smeuïgheid.

 

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.