Deze pasta salade met gerookte zalm is de ideale maaltijd op warme zomerdagen. Het staat binnen een paar minuten op tafel en vult meer dan een gewone salade. Ik ben niet echt een enorme pasta fan, normaal gesproken eet ik het alleen als mijn moeder het maakt of bij een goede Italiaan. Maar dit recept is dus echt mega lekker. Ik heb altijd het gevoel dat ik mijn buik heel opgeblazen wordt van pasta. Nu heb ik dus wat nieuws ontdekt: groene erwten pasta. Deze pasta is glutenvrij, bevat minder koolhydraten als normale pasta en zit boordevol eiwitten. Geweldig, toch? En maak je maar geen zorgen, de pasta smaakt ongeveer hetzelfde als gewone pasta. Genoeg redenen dus om deze pasta salade met gerookte zalm te proberen!

 

Pasta salade met gerookte zalm

 

Dit recept is een heerlijke combinatie van gerookte zalm en bieslook. Altijd goed, toch? Door er een beetje rucola aan toe te voegen krijgt de salade een nootachtige en spicy touch. Soms heeft een salade geen honderden ingrediënten nodig, want deze heeft er maar zes en is toch erg lekker. Maak deze pasta salade op een warme dag en ik weet zeker dat je er van gaat genieten.

Deze pasta salade met gerookte zalm is:

  • Glutenvrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Boordevol gezonde vetten
  • Makkelijk om te maken

Laat je mij weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

pasta-salade-met-gerookte-zalm

pasta-salade-met-gerookte-zalm

 

Recept pasta salade met gerookte zalm

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram groene erwten pasta
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels verse bieslook
200 gram cherry tomaten
Handje verse rucola
Snufje zout

 

Bereiding

1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout.

2. Halveer ondertussen de cherrytomaten, hak de bieslook fijn en snijd dunne repen van de zalm.

3. Giet de pasta af als deze klaar is en spoel er koud water overheen.

4. Doe de rucola op een bord en voeg de pasta, gerookte zalm en cherrytomaten toe. Garneer met verse bieslook.

Tip: Voeg een scheutje olijfolie toe voor wat extra smeuïgheid.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz