Pasta salade met gerookte zalm en bieslook

SONY DSCEen pastasalade is de ideale maaltijd op warme zomerdagen. Het staat binnen een paar minuten op tafel en vult meer dan een gewone salade. Ik ben niet echt een enorme pasta fan, normaal gesproken eet ik het alleen als mijn moeder het maakt of bij een goede Italiaan. Pasta geeft me altijd een opgeblazen gevoel. Nu heb ik dus wat nieuws ontdekt: groene erwten pasta. Deze pasta is glutenvrij, bevat minder koolhydraten als normale pasta en zit boordevol eiwitten. Geweldig, toch? En maak je maar geen zorgen, de pasta smaakt ongeveer hetzelfde als gewone pasta.

Dit recept is een heerlijke combinatie van gerookte zalm en bieslook. Altijd goed, vind ik. Door er een beetje rucola aan toe te voegen krijgt de salade een nootachtige touch. En soms heeft een salade geen honderden ingrediënten nodig, deze heeft er maar zes en smaakt toch erg smakelijk. Maak deze salade op een warme dag en ik weet zeker dat je er van zal genieten.SONY DSCIngrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram groene erwten pasta
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels verse bieslook
200 gram cherry tomaten
Handje verse rucola
Snufje zout

Bereidingswijze
1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout.

2. Halveer ondertussen de cherry tomaten, hak de bieslook fijn en snijd dunne repen van de zalm.

3. Giet de pasta af als deze klaar is en spoel er koud water overheen.

4. Doe de rucola op een bord en voeg de pasta, gerookte zalm en cherry tomaten toe. Garneer met verse bieslook.

Tip: Voeg een scheutje olijfolie toe voor wat extra smeuïgheid.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.