GROENE PASTA SALADE MET GEROOKTE ZALM EN BIESLOOK

 

SONY DSC

 

Een pastasalade is de ideale maaltijd op warme zomerdagen. Het staat binnen een paar minuten op tafel en vult meer dan een gewone salade. Ik ben niet echt een enorme pasta fan, normaal gesproken eet ik het alleen als mijn moeder het maakt of bij een goede Italiaan. Pasta geeft me altijd een opgeblazen gevoel. Nu heb ik dus wat nieuws ontdekt: groene erwten pasta. Deze pasta is glutenvrij, bevat minder koolhydraten als normale pasta en zit boordevol eiwitten. Geweldig, toch? En maak je maar geen zorgen, de pasta smaakt ongeveer hetzelfde als gewone pasta.

Dit recept is een heerlijke combinatie van gerookte zalm en bieslook. Altijd goed, vind ik. Door er een beetje rucola aan toe te voegen krijgt de salade een nootachtige touch. En soms heeft een salade geen honderden ingrediënten nodig, deze heeft er maar zes en smaakt toch erg smakelijk. Maak deze salade op een warme dag en ik weet zeker dat je er van zal genieten.

SONY DSCIngrediënten
(Voor 1 persoon)

60 gram groene erwten pasta
100 gram gerookte zalm
1 eetlepel verse bieslook
100 gram cherry tomaten
Handje verse rucola

Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking, dit duurt ongeveer 5 minuten. Bereid ondertussen vast de andere ingrediënten. Halveer de cherry tomaten, hak de bieslook fijn en snijd dunne repen van de zalm. Giet de pasta af als deze klaar is en spoel er koud water overheen. Doe de rucola op een bord en voeg de pasta, gerookte zalm en cherry tomaten toe. Garneer met verse bieslook.

Tip: Je kunt er altijd nog een klein scheutje olijfolie overheen doen om het extra smeuïg te maken.