KOKOSBALLETJES MET EEN LAAGJE CHOCOLADE

 

SONY DSC

Deze kokosballetjes met chocolade zijn ideaal om mee te nemen naar een vriendin als cadeautje. Ze zien er uit als bonbons, alleen stiekem zijn ze een stuk gezonder. Het binnenste gedeelte van de balletjes is enorm zoet en heeft een lekkere kokossmaak, de buitenkant heeft een heerlijke chocoladesmaak.

Voor deze balletjes kun je elke chocoladereep gebruiken die je wilt, maar houd in je achterhoofd dat hoe meer cacao de chocolade bevat, hoe beter het is voor je lichaam. Ik heb een chocoladereep gebruikt met 92% cacao. Cacao is rijk aan antioxidanten, zo bevat het zelfs nog meer antioxidanten dan bosbessen. Ook boost het je libido en geeft het je een happy mood. Maak daarom een voorraadje van deze lekkere balletjes en deel ze met je vrienden. Daar word je vrolijk van!

SONY DSCIngrediënten
(Voor 10 stuks)

100 gram medjoul dadels
50 gram gemalen kokos
25 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.)
60 gram pure chocolade >85%

Benodigdheden
Keukenmachine
Grote en kleinere pan
Een satéprikker

Bereiding
Doe de dadels, kokos en noten samen in de keukenmachine en mix een paar minuten zodat er een plakkerige massa ontstaat. Rol hier tien balletjes van met je handen. Zet ze een kwartier in de koelkast zodat ze wat harder worden.

Smelt de chocolade op de au bain-marie manier. Wanneer de chocolade gesmolten is prik je met een satéprikker in een balletje en roer je deze door de chocolade. Doe dit op deze manier met alle balletjes en zet ze weer een kwartier in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Bewaar de balletjes in de koelkast, zo blijven ze wat langer goed.