bliss balls met kokos en chocolade

Deze bliss balls met kokos en chocolade zijn ideaal om mee te nemen naar een vriendin als traktatie. Ze zien er uit als bonbons, alleen stiekem zijn ze een stuk gezonder. Het binnenste gedeelte van de bliss balls is enorm zoet en heeft een lekkere kokossmaak, de buitenkant heeft een heerlijke chocoladesmaak.

Voor deze bliss balls met koks en chocolade kun je elke chocoladereep gebruiken die je wilt, maar houd in je achterhoofd dat hoe meer cacao de chocolade bevat, hoe beter het is voor je lichaam. Ik heb een chocoladereep gebruikt met 92% cacao. Cacao is rijk aan antioxidanten, zo bevat het zelfs nog meer antioxidanten dan bosbessen. Ook boost het je libido en geeft het je een happy mood. Maak daarom een voorraadje van deze lekkere balletjes en deel ze met je vrienden. Daar word je vrolijk van!

 

Laat je me weten wat je van deze bliss balls met kokos en chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bliss balls met kokos en chocolade

Recept bliss balls met kokos en chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 10 stuks)

100 gram medjoul dadels
50 gram gemalen kokos
25 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.)
60 gram pure chocolade >85%

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Grote en kleinere pan
Een satéprikker

 

Bereiding

1. Doe de dadels, kokos en noten samen in de keukenmachine en mix een paar minuten zodat er een plakkerige massa ontstaat.

2. Rol hier tien balletjes van met je handen. Zet ze een kwartier in de koelkast zodat ze wat harder worden.

3. Smelt de chocolade op de au bain-marie manier. Wanneer de chocolade gesmolten is prik je met een satéprikker in een balletje en roer je deze door de chocolade.

4. Doe dit op deze manier met alle balletjes en zet ze weer een kwartier in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Bewaar de balletjes in de koelkast, zo blijven ze wat langer goed.

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.