Deze bliss balls met kokos en chocolade zijn om te smullen! Ze zien eruit als bonbons, maar stiekem zijn ze een stuk gezonder. Het binnenste gedeelte van deze bliss balls is lekker zoet en heeft een heerlijke kokossmaak. Nadat je de bliss balls hebt gemaakt dip je ze in gesmolten chocolade en daardoor worden ze nóg lekkerder. Qua ingrediënten is deze gezonde snack wel helemaal Zonderzooi-proof, dus zo kan je toch genieten zonder schuldgevoel. Bovendien zijn deze bliss balls ook erg leuk om mee te nemen naar een vriendin als traktatie!

 

Bliss balls met kokos en chocolade

 

Voor deze bliss balls heb je maar vier ingrediënten nodig, namelijk dadels, noten, kokos en pure chocolade. Not too bad, right? Zoals je misschien wel weet ben ik dol op simpele recepten met niet te veel ingrediënten. Je kan gewoon de noten kiezen die je in je keukenkastje hebt staan. Zelf gebruikte ik amandelen, hazelnoten en walnoten. Daarnaast kan je voor deze bliss balls elke chocoladereep gebruiken die je maar wilt, maar onthoud wel dat hoe meer cacao de chocolade bevat, des te beter het is voor je lichaam. Ik gebruikte zelf een chocoladereep van 92% cacao, erg puur dus. Cacao is rijk aan antioxidanten en bevat zelfs nog meer antioxidanten dan bosbessen! Ook geeft cacao je libido een boost en zorgt het voor een happy mood. Maak daarom een voorraadje van deze gezonde bliss balls en deel ze met je vrienden. Daar word je vrolijk van!

Deze bliss balls met kokos en chocolade zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze bliss balls met kokos en chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bliss balls met kokos en chocolade

bliss balls met kokos en chocolade

 

Recept bliss balls met kokos en chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 10 stuks)

100 gram medjoul dadels
50 gram gemalen kokos
25 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten etc.)
60 gram pure chocolade >85%

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Grote en kleinere pan
Een satéprikker

 

Bereiding

1. Doe de dadels, kokos en gemende noten samen in de keukenmachine en maal een paar minuten zodat er een plakkerige massa ontstaat.

2. Rol hier tien balletjes van met je handen. Zet ze daarna een kwartier in de koelkast zodat ze wat harder worden.

3. Smelt de chocolade op de au bain-marie manier. Prik wanneer de chocolade gesmolten is met een satéprikker in een balletje en roer je deze door de chocolade.

4. Doe dit met alle balletjes en zet ze daarna een kwartier in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Bewaar de balletjes ook in de koelkast, zo blijven ze wat langer goed. Je kan ze ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!