TROPISCHE CHIA PUDDING

 

Een paar jaar geleden toen de superfood hype ontstond waren chia zaden helemaal in. Iedereen wilde deze kleine zaadjes eten omdat ze enorm goed zouden zijn voor je lichaam. Tegenwoordig zijn ze iets minder populair, maar nog steeds net zo gezond. Chia zaden bevatten veel eiwitten, welke belangrijk zijn voor je spieren. Ook zijn chia zaden rijk aan mineralen, zoals magnesium, calcium en ijzer. Maar wat nog wel het fijnste is dat chia zaden enorm veel vezels bevatten, namelijk 26 gram vezels per 100 gram. Vezels zijn belangrijk voor een goede stoelgang, dus een extra portie vezels kan nooit kwaad.

Chia zaden hebben weinig smaak, waardoor je ze makkelijk aan gerechten kunt toevoegen om het wat meer crunchy te maken. Of je maakt er een pudding van. Als je de zaadjes ‘s avonds in een kommetje met plantaardige melk doet nemen de zaden de melk op en zetten ze uit. ’s Ochtends heb je dan een heerlijke pudding die je kunt versieren met je favoriete toppings. Ik heb gekozen voor de combinatie van passievrucht, banaan en kokos. Lekker tropisch!

Ingrediënten
(Voor een persoon)

5 eetlepels chia zaden
200 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk etc.)
1 passievrucht
1/2 banaan
1 eetlepel kokos chip
Scheutje ahorn siroop

Bereiding
Doe de chia zaden in een schaaltje en voeg de plantaardige melk toe. Roer het even door en zet de kom een nachtje in de koelkast. Voeg een klein scheutje plantaardige melk toe s ochtends, om het ietsje smeuïger te maken. Snijd de banaan in plakjes, halveer de passievrucht en verdeel beide over de chia pudding. Voeg nog een scheutje ahorn siroop toe als je van zoet houdt. Garneer met kokos chips.