LINZENSALADE MET VERSE MUNT EN LIMOEN

 

Sinds ik vaker salades eet als lunch probeer ik mezelf uit te dagen creatief te blijven. Salades eten kan erg saai worden als je elke dag dezelfde ingrediënten gebruikt. Er zijn zo veel soorten groenten, peulvruchten, noten en zaden om te kiezen, dus ben lekker creatief. Vorige week ontdekte ik linzen in een glazen pot bij de Ekoplaza. Deze linzen hoef je niet te koken, ideaal dus voor salades. Door linzen aan je salade toe te voegen wordt de salade wat meer vullend en bovendien bevat het ook veel vezels, eiwitten en vitaminen. Ook zijn linzen een bron van langzame koolhydraten, wat er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je dus voor een langere tijd verzadigd bent.

Laten we eerlijk wezen, de smaak van linzen is een beetje saai, toch? Maak in combinatie met verse munt en limoen krijg je een heerlijke zomerse salade. De dressing maakt het erg fris en een beetje extra knoflook is nooit verkeerd. Wanneer je de cashewnoten even kort roostert worden ze lekker knapperig en dat geeft de salade een heerlijke bite.
 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Salade
200 gram biologische linzen (uit een pot)
Zakje veldsla
1/4 bosui
1 rode paprika
Klein handje verse munt
30 gram ongezouten cashewnoten

Dressing
Sap van een 1/2 limoen
4 eetlepels olijfolie
1/2 teentje knoflook

Benodigdheden
Pan

Bereiding
Start met het roosteren van de cashewnoten in een pan, gebruik hierbij geen olie. Bak ze totdat ze aan beide zijden een beetje bruin gekleurd zijn. Laat ze even afkoelen op een bord. Snijd daarna de rode paprika, bosui en knoflook in klein stukjes. Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel de linzen, rode paprika, bosui, verse munt en geroosterde cashewnoten er over heen.

Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de limoensap en fijngehakte knoflook. Roer even goed door elkaar en besprenkel het over de salade.