RAW GRANOLA BALLETJES

SONY DSC

Sinds ik een keukenmachine heb ben ik gek op het maken van raw balletjes. Deze balletjes bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn erg gezond voor je lichaam. In deze granola balletjes zitten dadels, welke een zoete smaak geven waardoor je geen suiker meer nodig hebt. Deze balletjes kun je dus eten zonder schuldgevoel. De havermout, cashewnoten en lijnzaad zorgen er voor dat ze goed vullen en boordevol vezels zitten. Daarom zijn ze dus perfect als 4-uurtje!

Fruitsuikers zorgen er voor dat je bloedsuikerspiegel stijgt, maar door er gezonde vetten aan toe te voegen blijft deze stabiel. Daardoor heb je dus minder slechte snackneigingen. Mijn tip: maak op zondag een voorraadje en neem er elke dag een paar mee naar je werk als snack.

Ingrediënten
(Voor 15 stuks)

8 medjoul dadels
80 gram havervlokken
50 gram cashewnoten
1 eetlepel cacao poeder
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels lijnzaad

Wanneer je gewone dadels gebruikt in plaats van medjoul dadels kan het zijn dat de balletjes minder zacht worden. Voeg dan een theelepel honing toe aan de ingrediënten.

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten totdat alles goed fijngemalen is. Rol er daarna 15 balletjes van met je handen. Zet ze even 10 minuten in de koelkast zodat ze wat harder worden en geniet er van.

Tip: bewaar deze balletjes maximaal vijf dagen in koelkast.