Bliss balls met granola

SONY DSCSinds ik een keukenmachine heb ben ik gek op het maken van raw snacks, zoals bliss balls. Deze bliss balls met granola bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn erg gezond voor je lichaam. In deze bliss balls zitten dadels, havermout, cashewnoten, cacao poeder, kaneel en lijnzaad. De dadels geven een zoete smaak aan de bliss balls, waardoor je geen suiker meer nodig hebt. Deze snack kan je dus gewoon eten zonder schuldgevoel. De havermout, cashewnoten en lijnzaad zorgen er voor dat ze goed vullen en boordevol vezels zitten. Daarom zijn ze dus ook perfect als 4-uurtje.

De fruitsuikers in de dadels zorgen voor een stijging van je bloedsuikerspiegel, maar vanwege de gezonde vetten in de cashewnoten wordt dit weer stabiel. Daardoor ben je dus veel langer verzadigd en heb je minder snel trek. Maak bijvoorbeeld op zondag een voorraad van deze balletjes en geniet er de hele week van. Wie weet vinden je collega’s op het werk ze ook heel erg lekker.

Ingrediënten
(Voor 15 stuks)

8 medjoul dadels
80 gram havervlokken
50 gram cashewnoten
1 eetlepel cacao poeder
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels lijnzaad

Benodigdheden
Keukenmachine

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix het een paar minuten totdat alles goed fijngemalen is.

2. Rol er 15 balletjes van met je handen. Zet ze even 10 minuten in de koelkast zodat ze wat harder worden.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.