Deze muffins met havermout en frambozen zijn heerlijk zoet en de frambozen geven een fruitige smaak. Wie is er niet dol op muffins? Perfect om ’s zondags te bakken en mee naar je werk te nemen als healthy snack. Ik moet toegeven dat het erg moeilijk is om van deze muffins af te blijven, vooral als ze net uit de oven komen. Maar probeer ze te bewaren zodat je er ook tijdens werktijd van kunt genieten. Ik heb deze muffins met havermout en framboos gemaakt van havermeel. Dit is een meelsoort die je gemakkelijk zelf kan maken. Doe wat havervlokken in de keukenmachine en mix een paar minuten totdat er havermeel ontstaat.

Persoonlijk vind ik havermeel wat lichter dan andere meelsoorten en ook een lekkere smaak hebben. Haver is van nature glutenvrij, handig dus wanneer je gluten intolerantie hebt. Ook heb ik sojamelk gebruikt in plaats van koemelk, vanwege de gezondheidsvoordelen. Sojamelk bevat namelijk isoflavonen, welke het cholesterolgehalte verlagen, symptomen van de menopauze verlichten en helpen bij het voorkomen van osteoporose. Bovendien bevat sojamelk veel plantaardige eiwitten. Dus wie zegt dat muffins ongezond zijn? Probeer deze eens uit en deel ze met je collega’s. Zo ben je in no time de favoriete collega van iedereen!

Laat je me weten wat je van deze muffins met havermout en frambozen vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

muffins-met-havermout

 

Recept muffins met havermout en frambozen

 

Ingrediënten
(Voor tien stuks)

130 gram havermeel
100 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
60 ml ahorn siroop
60 ml plantaardige olie
1 ei
Een handje (diepvries) frambozen
1 theelepel kaneel
1,5 theelepel bakpoeder
Paar snufjes zout

Benodigdheden

Oven
Kom
10 muffin vormpjes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen in de kom. Mix alles met een garde goed door elkaar tot een glad beslag.

3. Voeg de frambozen toe en roer even kort door elkaar.

4. Zet de muffin vormpjes op een bakplaat en vul deze voor ¾ met het beslag.

5. Bak de muffins 30 minuten goudbruin in de oven. Laat ze even een kwartiertje afkoelen voordat je ze eet.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.