fbpx ...

Deze muffins met havermout en frambozen zijn heerlijk zoet en de frambozen geven een fruitige smaak. Wie is er niet dol op muffins? Perfect om ’s zondags te bakken en mee naar je werk te nemen als healthy snack. Ik moet toegeven dat het erg moeilijk is om van deze muffins af te blijven, vooral als ze net uit de oven komen. Maar probeer ze te bewaren zodat je er ook tijdens werktijd van kunt genieten. Ik heb deze muffins met havermout en framboos gemaakt van havermeel. Dit is een meelsoort die je gemakkelijk zelf kan maken. Doe wat havervlokken in de keukenmachine en mix een paar minuten totdat er havermeel ontstaat. It’s easy as that!

 

Muffins met havermout en frambozen

 

Persoonlijk vind ik havermeel wat lichter op je maag vallen dan andere meelsoorten. Haver is van nature glutenvrij, handig dus wanneer je liever geen gluten eet. Havermout wordt wel in een fabriek verwerkt waar bijvoorbeeld ook tarwe of spelt wordt verwerkt, daarom raad ik bij mensen met een glutenallergie aan om voor speciale glutenvrije havermout te gaan.

Ook heb ik amandelmelk gebruikt in plaats van koemelk vanwege de gezondheidsvoordelen. Verse amandelmelk maakt is namelijk rijk aan vitamine E en onverzadigde vetzuren, welke een positief effect hebben op de gezondheid van je brein en hart. Bovendien is het ook erg lekker! Ik maak die van mij het liefste zelf, het recept vind je hier. Dus wie zegt dat muffins ongezond zijn? Probeer deze eens uit en deel ze met je collega’s. Zo ben je in no time de favoriete collega van iedereen!

Deze muffins zijn:

  • Rijk aan vitamine B
  • Boordevol vezels
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (Gebruik glutenvrije havermout voor mensen met een glutenallergie)
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze muffins met havermout en frambozen vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

muffins-met-havermout

 

Recept muffins met havermout en frambozen

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd

 

Ingrediënten
(Voor tien stuks)

130 gram havermeel
100 ml ongezoete amandelmelk
60 ml ahorn siroop
60 ml plantaardige olie
1 ei
Een handje frambozen
1 theelepel kaneel of venkelzaad
1,5 theelepel bakpoeder
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Oven
Kom
10 muffin vormpjes

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen in de kom. Mix alles met een garde goed door elkaar tot een glad beslag.

3. Voeg de frambozen toe en roer even kort door elkaar.

4. Zet de muffin vormpjes op een bakplaat en vul deze voor ¾ met het beslag.

5. Bak de muffins 30 minuten goudbruin in de oven. Laat ze even een kwartiertje afkoelen voordat je ze eet.

Wil je meer balans ervaren in je lichaam en mind? Ga dan aan de slag met mijn Balance e-book met 52 Ayurvedische recepten. Dit e-book zorgt voor meer balans en minder last van vervelende klachten. Klik hier om het e-book te bekijken. 

info@zonderz