FRAMBOZEN HAVERMOUT MUFFINS

 

SONY DSC

Deze muffins zijn heerlijk zoet en de frambozen geven een fruitige smaak. Perfect om ’s zondags te bakken en mee naar je werk te nemen als healthy snack. Ik moet toegeven dat het erg moeilijk is om van deze muffins af te blijven als ze net uit de oven komen. Maar probeer ze te bewaren zodat je er ook tijdens werktijd van kunt genieten. Ik heb deze muffins gemaakt van havermout meel, een meelsoort die je gemakkelijk zelf kunt maken. Doe wat havervlokken in de keukenmachine en mix een paar minuten totdat er havermeel ontstaat.

Persoonlijk vind ik havermeel wat lichter dan andere meelsoorten en ook een lekkere smaak hebben. Haver is van nature glutenvrij, handig dus wanneer je gluten intolerantie hebt. Ook heb ik sojamelk gebruikt in plaats van koemelk, vanwege de gezondheidsvoordelen. Sojamelk bevat namelijk isoflavonen, welke het cholesterolgehalte verlagen, symptomen van de menopauze verlichten en helpen bij het voorkomen van osteoporose. Bovendien bevat sojamelk veel plantaardige eiwitten. Dus wie zegt dat muffins ongezond zijn? Probeer deze eens uit en deel ze met je collega’s. Zo ben je in no time de favoriete collega van iedereen!

Ingrediënten
(Voor tien stuks)

130 gram havermeel
100 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
60 ml ahorn siroop
60 ml plantaardige olie
1 ei
Een handje (diepvries) frambozen
1 theelepel kaneel
1,5 theelepel bakpoeder
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Oven
Kom
10 muffin vormpjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen in de kom. Mix alles met een garde goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg daarna de frambozen toe en roer even kort door elkaar. Zet de muffin vormpjes op een bakplaat en vul deze voor ¾ met het beslag. Bak de muffins 30 minuten goudbruin in de oven. Laat ze even een kwartiertje afkoelen voordat je ze eet.