Deze chocolade hazelnoot repen zijn echt om van te smullen! Ze hebben wat weg van brownies, heerlijk. Toen ik nog wat jonger was maakte ik graag brownies met van die brownie bak-pakketten uit de supermarkt. Je hoefde alleen maar wat water toe te voegen, de brownie in de oven te zetten en na een halfuurtje was je brownie klaar. Op dat moment realiseerde ik me eigenlijk nooit hoe veel troep er wel niet in die brownie pakketten zaten. Ze hebben een houdbaarheidsdatum van een paar jaar, dat zegt al genoeg. Gelukkig ben ik nu wat ouder en wijzer geworden en weet ik dat het veel beter is mijn eigen brownies te maken. Deze chocolade hazelnoot repen zitten boordevol goede voedingstoffen en ook hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig.

Deze chocolade hazelnoot repen zijn heerlijk smeuïg en hebben een fijne hazelnoot smaak. Je kunt ze ook altijd versieren met pure chocolade, zodat je nog net dat beetje extra kunt genieten. De dadels maken de repen lekker zacht, de hazelnoten zorgen voor een crunchy Nutella smaak en de cacao geeft het een heerlijke chocoladesmaak. Hmmm, ik krijg er nu al weer zin in. Oh en had ik al verteld dat ze binnen tien minuten klaar zijn? Snel maken dus!


Recept chocolade hazelnoot repen

 

Ingrediënten
(Voor 5 repen)

Repen
200 gram medjoul dadels
50 gram hazelnoten
5 eetlepels cacaopoeder

Topping
50 gram pure chocolade (minimaal 85%)
Een handje hazelnoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Grote en kleine pan
Cakevorm

Bereiding

1. Haal de pitten uit de dadels en doe de pitloze dadels samen met de hazelnoten en cacaopoeder in de keukenmachine. Laat het voor een paar minuten mixen totdat er een plakkerige massa ontstaat. Niet te lang mixen want dan blijven ze lekker crunchy.

2. Doe wat vershoudfolie in een cakevorm, zodat je de repen er makkelijk uit kunt halen later. Werk van links naar rechts en verdeel het mengsel voor ongeveer de helft over de cakevorm. Zorg er voor dat het ongeveer 2 cm hoog is en druk goed aan met je handen. Zet het 10 minuten in de koelkast zodat ze wat harder worden.

3. Maak ondertussen de chocolade topping. Smelt de chocolade au bain marie en hak de hazelnoten fijn met een groot mes.

4. Haal de cakevorm uit de koelkast en snijd er 5 brede repen van.

5. Giet er met de chocolade overheen van links naar rechts en garneer met de gehakte hazelnoten. Zet het nog even 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden. Bewaar de repen in de koelkast.

Tip: Ik gebruikte dadels die erg zacht en smeuïg zijn. Heb je wat drogere dadels, voeg dan wat extra ahorn siroop toe om de brownies wat zachter te maken.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.