Deze chocolade hazelnoot repen zijn echt om van te smullen! Ze hebben wat weg van brownies, heerlijk. Toen ik nog wat jonger was maakte ik graag brownies met van die brownie bak-pakketten uit de supermarkt. Je hoefde alleen maar wat water toe te voegen, de brownie in de oven te zetten en na een halfuurtje was je brownie klaar. Op dat moment realiseerde ik me eigenlijk nooit hoe veel troep er wel niet in die brownie pakketten zaten. Ze hebben een houdbaarheidsdatum van een paar jaar, dat zegt al genoeg. Gelukkig ben ik nu wat ouder en wijzer geworden en weet ik dat het veel beter is mijn eigen brownies te maken. Deze chocolade hazelnoot repen zitten boordevol goede voedingstoffen en ook hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig.

 

Chocolade hazelnoot repen

 

Deze chocolade hazelnoot repen zijn heerlijk smeuïg en hebben een fijne hazelnoot smaak. Je kunt ze ook altijd versieren met pure chocolade, zodat je nog net dat beetje extra kunt genieten. De dadels maken de repen lekker zacht, de hazelnoten zorgen voor een crunchy Nutella smaak en de cacao geeft het een heerlijke chocoladesmaak. Hmmm, ik krijg er nu al weer zin in. Oh en had ik al verteld dat ze binnen tien minuten klaar zijn? Snel maken dus!

Deze chocolade hazelnoot repen zijn:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Verslavend lekker!

Laat je me weten wat je van deze chocolade hazelnoot repen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-hazelnoot-repen


 

Recept chocolade hazelnoot repen

 

Ingrediënten
(Voor 5 repen)

Repen
200 gram medjoul dadels
50 gram hazelnoten
5 eetlepels cacaopoeder

Topping
50 gram pure chocolade (minimaal 85%)
Een handje hazelnoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Grote en kleine pan
Cakevorm

 

Bereiding

1. Haal de pitten uit de dadels en doe de pitloze dadels samen met de hazelnoten en cacaopoeder in de keukenmachine. Laat het voor een paar minuten mixen totdat er een plakkerige massa ontstaat. Niet te lang mixen want dan blijven ze lekker crunchy.

2. Doe wat vershoudfolie in een cakevorm, zodat je de repen er makkelijk uit kunt halen later. Werk van links naar rechts en verdeel het mengsel voor ongeveer de helft over de cakevorm. Zorg er voor dat het ongeveer 2 cm hoog is en druk goed aan met je handen. Zet het 10 minuten in de koelkast zodat ze wat harder worden.

3. Maak ondertussen de chocolade topping. Smelt de chocolade au bain marie en hak de hazelnoten fijn met een groot mes.

4. Haal de cakevorm uit de koelkast en snijd er 5 brede repen van.

5. Giet er met de chocolade overheen van links naar rechts en garneer met de gehakte hazelnoten. Zet het nog even 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden. Bewaar de repen in de koelkast.

Tip: Ik gebruikte dadels die erg zacht en smeuïg zijn. Heb je wat drogere dadels laat ze dan even een kwartier weken in warm water zodat ze wat zachter worden. 

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen.