Ben je benieuwd welke voeding voor een gezonde huid zorgt? Dat vertel ik je graag! Vorige week gaf een vriendin mij een compliment over mijn huid. Ze vroeg zich af of ik nog steeds zo gezond eet en welke voeding voor een gezonde huid het beste is. Natuurlijk eet ik nog steeds erg gezond, voor mij is gezond eten een levensstijl geworden waar ik erg van geniet. Maar ook goede voeding doet veel wonderen voor je huid. Als ik een weekendje slecht eet merk ik dat ook gelijk, dan heb ik snel last van pukkels in mijn gezicht. In deze blog vertel ik je welke voeding zorgt voor een stralende huid.

 

voeding-voor-een-gezonde-huid

 

Voeding voor een gezonde huid

 

Avocado’s

Avocado’s staan bekend om hun hoge vetgehalte. Ze zijn rijk aan oliezuren, welke zorgen voor een zachte huid. Ook bevatten avocado’s omega-3 vetzuren. Deze vetzuren verminderen roodheid en irritatie. Bovendien barsten avocado’s van vitamine A, die de dode huidcellen van binnenuit verwijderd. Dus nog meer redenen om eens vaker guacamole te maken!

 

Vijgen

Vijgen bevatten bètacaroteen, wat zorgt voor een gezonde huid en goede ogen. Ook zijn vijgen rijk aan antioxidanten. Deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen een enorme impact hebben op de gezondheid van je huid, dus zorg er voor dat je dagelijks voldoende antioxidanten binnen krijgt.

 

Zalm

Net als avocado is zalm rijk aan gezonde vetten, voornamelijk omega-3 vetzuren. Deze vetzuren stimuleren de aanmaak van collageen en elasticiteit van de huid. Probeer daarom een paar keer per week zalm te eten want het is geweldig voor je huid.

 

Bananen

Dit lekkere fruit bevat veel kalium, wat je huid goed hydrateert. Ook bevatten bananen veel zink, wat er voor zorgt dat acne wordt verminderd. Daarnaast zijn bananen ook rijk aan vitamine E. Deze vitamine beschermt je lichaam tegen de beschadiging van UV-straling. Neem dus wat vaker een banaantje mee in je tas, het ideale tussendoortje boordevol belangrijke voedingsstoffen.

 

Water

Water kan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Het is een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een gezonde huid. Het hydrateert je huid en door voldoende water te drinken worden de giftige stoffen uit je lichaam verwijderd. Probeer twee liter water per dag te drinken en zelfs meer wanneer je intensief gesport hebt. Als je geen fan bent van water kun je er een schijfje limoen of wat verse muntblaadjes aan toevoegen.

 

Tomaten

Tomaten bevatten lycopeen, een carotenoïde die je huid beschermt tegen roodheid en verbranding door de zon. Lycopeen komt alleen vrij wanneer tomaten verwarmd zijn. Maak daarom eens vaker een lekkere tomatensoep of bijvoorbeeld een gebakken eitje met wat tomaten er doorheen. 

 

Witte thee

Deze theesoort staat bekend om huidveroudering tegen te gaan. Witte thee bevat dezelfde soorten antioxidanten als groene thee, maar in grotere hoeveelheid. Deze antioxidanten houden je huid jong door bescherming te geven tegen vrije radicalen. Mijn favoriete witte thee? Deze van Clipper met een vleugje vanille.

 

Noten

Alle soorten noten zijn goed voor een gezonde huid. De vetzuren in noten houden de huid zacht en voeden het van binnenuit. Eet daarom elke dag een klein handje noten. Ze zijn niet alleen rijk aan vetten, maar ook een bron van vezels, vitaminen en mineralen. Je kunt noten het beste ongebrand en ongezouten eten.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kom je er zo misschien achter welke voedingsstoffen je nog mist. Op naar een super stralend huidje!

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.