CRUNCHY PEANUT BUTTER CUPS

 

Dit is niet echt een healthy snack die je moet eten als je ‘bikini body ready’ wilt worden. Maar soms is het gewoon goed om jezelf eens lekker te verwennen. Dat kan zeker met deze heerlijke peanut butter cups! Je hebt maar drie ingrediënten nodig, dus zelfs een kind zou ze kunnen maken. De combinatie van pure chocolade met pindakaas smaakt hemels.

Hoe hoger het percentage cacao in de chocoladereep, hoe beter het is voor je lichaam. Sommige merken hebben zelfs 99% cacao chocoladerepen, erg bitter maar enorm goed voor je gezondheid. Cacao zit boordevol antioxidanten en bovendien boost het je libido. Veel mensen denken dat pinda’s ongezond zijn maar dat is niet waar. Pinda’s bevatten vitamine B3, B11 en E. Bovendien bevatten ze veel mineralen en het aminozuur tryptofaan. Dus wie zegt dat deze peanut butter cups slecht voor je zijn? Het eens tijd om jezelf eens lekker te verwennen.

Ingrediënten
(Voor 4 stuks)

200 gram pure chocolade >85%
4 eetlepels naturel pindakaas
Handje ongezouten pinda’s

Benodigdheden
4 siliconen cupcake vormpjes
Een grote en kleinere pan

Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie in een pan. Wanneer de chocolade geheel gesmolten is verdeel je deze over de vier vormpjes. Zet ze in de koelkast zodat ze hard worden, dit duurt ongeveer een kwartier. Voeg daarna een kleine eetlepel pindakaas op elk laagje chocolade. Smelt daarna de overige chocolade au bain-marie in een pan. Verdeel dit over de cupcakes en zorg dat de pindakaas goed verstopt zit onder de chocolade. Hak daarna de pinda’s fijn met een groot mes en garneer over de vormpjes. Zet de vormpjes nog even een kwartier in de koelkast zodat ze weer helemaal hard zijn.