fbpx ...

Deze crunchy peanut butter cups zijn echt om van te smullen! Bovendien is het ook een super makkelijk recept, je hebt namelijk maar 3 (!) ingrediënten nodig. Pure chocolade, pindakaas en pinda’s, dat is alles. Dit is niet echt een gezonde snack die je moet eten als je ‘bikini body ready’ wilt worden. Maar soms is het gewoon goed om jezelf eens lekker te verwennen. Dat kan zeker met deze crunchy peanut butter cups! De combinatie van pure chocolade met pindakaas smaakt hemels. Ga het vooral zelf ervaren!

 

Gezonde peanut butter cups

 

Wist je dat cacao erg goed voor je is? Hoe hoger het percentage cacao in de chocoladereep, hoe beter het is voor je lichaam. Sommige merken hebben zelfs 99% cacao chocoladerepen. Erg bitter wel, maar enorm goed voor je gezondheid. Cacao zit boordevol antioxidanten en bovendien boost het je libido. Veel mensen denken dat pinda’s ongezond zijn maar dat is niet waar. Pinda’s bevatten vitamine B3, B11 en E. Bovendien bevatten ze veel mineralen en het aminozuur tryptofaan. Dus wie zegt dat deze crunchy peanut butter cups slecht voor je zijn? Het eens tijd om jezelf eens lekker te verwennen.

Dit recept is:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken, maar 3 ingrediënten nodig
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij

Laat je me weten wat je van deze crunchy peanut butter cups vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

crunchy peanut butter cups

 

Recept crunchy peanut butter cups

 

Ingrediënten
(Voor 4 stuks)

200 gram pure chocolade >85%
4 eetlepels naturel pindakaas
Handje ongezouten pinda’s

 

Benodigdheden

4 siliconen cupcake vormpjes
Een grote en kleinere pan

 

Bereiding

1. Smelt 100 gram chocolade au bain-marie.

2. Wanneer de chocolade geheel gesmolten is verdeel je deze over de vier vormpjes. Zet ze in de koelkast zodat ze hard worden, dit duurt ongeveer een kwartier.

3. Giet een kleine eetlepel pindakaas op elk laagje chocolade.

4. Smelt de overige chocolade au bain-marie in een pan.

5. Verdeel dit over de cupcakes en zorg dat de pindakaas goed verstopt zit onder de chocolade.

6. Hak daarna de pinda’s fijn met een groot mes en garneer over de vormpjes. Zet de vormpjes nog even een kwartier in de koelkast zodat ze weer helemaal hard zijn.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz