Dit havermout brood met banaan is enorm lekker als ontbijt of gezonde snack. Heb je wel eens je eigen brood gemaakt? Ik had het eigenlijk nog nooit gedaan, maar het is erg simpel. Het lekkerste is om een sneetje brood te nemen wanneer het net uit de oven komt, nog heerlijk warm. Niet alleen lekker voor de lunch, maar ook als gezond tussendoortje.

Dit havermout brood met banaan is gemaakt van havermeel. Havermeel barst van de vezels, calcium, magnesium, vitamine B en antioxidanten. Ook heeft havermeel een lage glycemische index, wat betekent dat de suikers langzaam in je bloed worden opgenomen en je langer verzadigd bent. De beste manier om dit brood te eten? Met een lekkere dikke laag homemade pindakaas. Neem twee sneetjes van dit brood als lunch en ik weet zeker dat je een lange tijd geen honger meer hebt.

Recept havermout brood met banaan

 

Ingrediënten

350 gram havermeel
4 rijpe bananen
1 eetlepel kaneel
2 eieren
100 ml plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk etc.)
80 gram cashewnoten
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine of staafmixer
Grote kom
Cakevorm

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2. Doe de havermeel in een grote kom en voeg melk, kaneel, eieren, zout en bakpoeder toe.

3. Doe de bananen in de keukenmachine en mix deze tot een puree, dit kan je ook met een staafmixer doen.

4. Voeg de bananen toe aan het mengsel en kneed het met je handen. Voeg als laatste 60 gram cashewnoten toe.

5. Doe het deeg in een cakevorm bedekt met bakpapier. Garneer de cake met de overgebleven cashewnoten en bak deze in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Tip: Als je geen havermeel hebt kun je dit erg makkelijk maken van havermout. Doe de juiste hoeveelheid havermout even in de keukenmachine en mix het fijn. Na een paar minuten mixen heb je al havermeel.