Deze bulgur salade met zalm en avocado past goed bij zonnige dagen. De lente komt er aan en dat betekent dat het eindelijk weer tijd is voor salades. Tijdens deze dagen heb ik altijd veel meer zin in salades en rauw eten in plaats van warme maaltijden. Ik geloof dat ik hier niet de enige in ben, veel mensen hebben deze behoefte zodra het warmer wordt. Daarom staat deze bulgur salade met zalm en avocado dus vaak op het menu. Door meer rauwe maaltijden te eten blijven alle vitaminen en mineralen in de voeding het beste behouden. Heel fijn voor je lichaam dus. Wanneer je groenten kookt gaat er namelijk al een deel van de belangrijke voedingstoffen verloren. Daarom is het dus goed om vaker te kiezen voor raw food, zoals salades, raw bars en verse smoothies.

 

Gezonde bulgur salade met zalm en avocado

 

Deze bulgur salade is al een tijdje mijn favoriet. Ik maak graag een grote kom als er vriendinnen komen eten. De combinatie van gerookte zalm en avocado is altijd goed, lekker smeuïg. Door er een beetje knoflook aan toe te voegen krijgt de salade wat meer pit. De salade zit boordevol gezonde vetten welke goed zijn voor een stralende huid. Bovendien verminderen gezonde vetten de kans op hart- en vaatziekten. Dus vermijd gezonde vetten zeker niet maar probeer juist elke dag een halve avocado, handje noten, zaden of vette vis te eten.

Laat je mij weten wat je van deze bulgur salade met zalm en avocado vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

bulgur-salade-met-zalm-en-avocado

bulgur-salade-met-zalm-en-avocado

 

Recept bulgur salade met zalm en avocado

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

100 gram bulgur
100 gram gerookte zalm
1/2 avocado
1/2 komkommer
1 teentje knoflook
150 gram cherry tomaten
Klein handje verse dille

 

Bereiding

1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Hak de knoflook fijn, halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in blokjes en snijd dunne repen van de gerookte zalm. Snijd de avocado in kleine blokjes.

3. Giet de bulgur af en doe deze in een grote kom.

4. Voeg alle ingrediënten toe en garneer met fijngesneden dille. Hussel ten slotte alles even door elkaar.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

info@zonderz