Deze bulgur salade met zalm en avocado past goed bij zonnige dagen. De lente komt er aan en dat betekent dat het eindelijk weer tijd is voor salades. Tijdens deze dagen heb ik altijd veel meer zin in salades en rauw eten in plaats van warme maaltijden. Ik geloof dat ik hier niet de enige in ben, veel mensen hebben deze behoefte zodra het warmer wordt. Daarom staat deze bulgur salade met zalm en avocado dus vaak op het menu. Door meer rauwe maaltijden te eten blijven alle vitaminen en mineralen in de voeding het beste behouden. Heel fijn voor je lichaam dus. Wanneer je groenten kookt gaat er namelijk al een deel van de belangrijke voedingstoffen verloren. Daarom is het dus goed om vaker te kiezen voor raw food, zoals salades, raw bars en verse smoothies.

Deze bulgur salade is al een tijdje mijn favoriet. Ik maak graag een grote kom als er vriendinnen komen eten. De combinatie van gerookte zalm en avocado is altijd goed, lekker smeuïg. Door er een beetje knoflook aan toe te voegen krijgt de salade wat meer pit. De salade zit boordevol gezonde vetten welke goed zijn voor een stralende huid. Bovendien verminderen gezonde vetten de kans op hart- en vaatziekten. Dus vermijd gezonde vetten zeker niet maar probeer juist elke dag een halve avocado, handje noten, zaden of vette vis te eten.

Recept bulgur salade met zalm en avocado

 

Ingrediënten
(Voor twee personen)

100 gram bulgur
100 gram gerookte zalm
1/2 avocado
1/2 komkommer
1 teentje knoflook
150 gram cherry tomaten
Klein handje verse dille

 

Bereiding

1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Hak de knoflook fijn, halveer de cherry tomaten, snijd de komkommer in blokjes en snijd dunne repen van de gerookte zalm. Snijd de avocado in kleine blokjes.

3. Giet de bulgur af en doe deze in een grote kom.

4. Voeg alle ingrediënten toe en garneer met fijngesneden dille. Hussel ten slotte alles even door elkaar.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.